Πόσα παιδιά έχουν εμβολιαστεί έως τώρα; Η Κεραμέως παρουσιάζει τον «εξαναγκασμό» ως «επιτυχία»

Δεν αρκεί το ποσοστό λέει η υπουργός Παιδείας και «νίπτει τας χείρας της» με... self test

Must Read

Ο κοινωνικός αποκλεισμός, η απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους και τα υποχρεωτικά rapid test σε εργαζόμενους τα οποία πληρώνουν από την τσέπη τους ανάγκασαν πολλούς πολίτες που είχαν δεύτερες σκέψεις να εμβολιαστούν το τελευταίο διάστημα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πολλοί εκπαιδευτικοί και φοιτητές οι οποίοι εάν δεν εμβολιάζονταν, θα χρειάζονταν τουλάχιστον 80 ευρώ το μήνα για rapid test, για τα οποία πλέον θα πρέπει να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά, καθώς παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός έξω από διαγνωστικά κέντρα.

Ωστόσο, η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στα στατιστικά που αφορούν τον εμβολιασμό κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα», τη στιγμή που η πλειοψηφία μιλάει για «αναγκασμό».

«Αυτή την στιγμή οι εκπαιδευτικοί μας, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι εμβολιασμένοι με ποσοστό που ξεπερνάει το 82%. Και στα παιδιά μας υπάρχει μια αύξηση. Αρκεί; Όχι. Θα το πω ευθέως δεν αρκεί και είναι καθήκον όλων μας, της κάθε μιας και του καθενός που είναι σε αυτή την αίθουσα να πείσουμε τους γονείς για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να εμβολιαστούν» δήλωσε και πρόσθεσε για τα στοιχεία του εμβολιασμού των παιδιών και των φοιτητών μετά από ερώτηση του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή.

«Στα παιδιά με μια δόση κλεισμένο ραντεβού, είμαστε στο 35% για τις ηλικίες 15 με 18 ετών, και στο 17% για τις ηλικίες 12-14 ετών. Στα πανεπιστήμια τα ποσοστά είναι πολύ πιο υψηλά και μάλιστα άλλαξαν εντός της τελευταίας εβδομάδος. Την προηγούμενη εβδομάδα έλεγαν ότι το ποσοστό των φοιτητών που έχει ήδη εμβολιαστεί με μια δόση ή έχει νοσήσει είναι 73%. Σήμερα το πρωί είναι πάνω από 75,5% στους φοιτητές. Στο προσωπικό, πάνω από 87% εμβολιασμένοι με δύο δόσεις. Στα μέλη ΔΕΠ, πάνω από 91% εμβολιασμένοι με δύο δόσεις».

Η εκπαιδευτική κοινότητα έστειλε ηχηρό μήνυμα… αλλά αφού ανακοινώθηκε ότι θα πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους

«Νομίζω ότι με όλα αυτά η εκπαιδευτική κοινότητα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα, αξιοποιώντας αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο», είπε η υπουργός Παιδείας παραβλέποντας τον οικονομικό παράγοντα του «έπεισε» κυρίως τους φοιτητές οι οποίοι δεν εργάζονται και πρέπει να ξοδεύουν ένα σημαντικό ποσό μηνιαίως σε rapid test.

Την ίδια στιγμή αναφερόμενη στα υγειονομικά πρωτόκολλα, η υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε ικανοποιημένη με το «50%+1» που χρειάζεται για να κλείσει ένα τμήμα με κρούσμα και παρουσίασε ως επίτευγμα τα δωρεάν self test τα οποία την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «ακυρώνει» ως μη αξιόπιστα, επιβάλλοντας ταυτόχρονα τον έλεγχο σε διαγνωστικά κέντρα: «Αν υπάρξει κρούσμα μέσα σε ένα τμήμα, μπορεί να καταλήξει οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, εργαστηριακά και αυτοδιαγνωστικά. Όλα δωρεάν από το κράτος».

Μοιάζει σουρεάλ; Σαφώς και είναι. Ταυτόχρονα ισχυρίστηκε χωρίς αιδώ ότι «αν ίσχυαν τα ίδια πρωτόκολλα και φέτος, τι μήνυμα θα περνούσε για τον εμβολιασμό; Εφόσον έχει εμβολιαστεί σημαντικό μέρος του εμβολιασμού, πρέπει και η εκπαίδευση να συνεχίσει. Για να το κάνουμε αυτό, επενδύουμε και ξοδεύουμε σημαντικά μεγάλα ποσά σε εργαστηριακά και αυτοδιαγνωστικά τεστ, για να θωρακίσουμε τη δια ζώσης λειτουργία» δήλωσε για τα τεστ που πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες.

Επιπλέον, είπε η Νίκη Κεραμέως, δημιουργήθηκε η πλατφόρμα edupass, η οποία διασυνδέεται με το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών, το Εθνικό Μητρώο Ασθενών, ειδική πλατφόρμα του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid-19 και ελέγχεται η τήρηση των υγειονομικών προϋποθέσεων και από την ακαδημαϊκή κοινότητα και από τη σχολική κοινότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This