Το μπαράζ αυξήσεων στα οικοδομικά υλικά απειλεί το «Εξοικονομώ»

Must Read

Ανησυχία και προβληματισμό στην αγορά προκαλούν οι αυξήσεις στις τιμές των οικοδομικών υλικών, που μάλιστα καταγράφηκαν ήδη από τον μήνα Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών παρουσίασε αύξηση κατά 4,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020 και κατά 0,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021.

Αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες των υλικών και ειδικότερα σε πετρέλαιο κίνησης – Diesel (20,6%), σωλήνες χαλκού (16,4%), σίδηρο οπλισμού (16,3%), αγωγούς χάλκινους (12,1%), θερμαντικά σώματα (7,5%), κιγκλιδώματα ανοξείδωτα (5%), τούβλα (4,7%), σωλήνες πλαστικούς, συνθετικούς, ινοτσιμέντου (4,4%), πλαστικούς σωλήνες (4,1%), ντουλάπες ξύλινες (3,5%), μηχανισμούς γκαραζόπορτας (3,1%), κουφώματα αλουμινίου (2,7%), πλαστικό, ακρυλικό, νερού (2,6%), Πόρτες εσωτερικές (2,3%), ξυλεία οικοδομών (2,2%), υαλοπίνακες ασφαλείας (2%), παράθυρα ξύλινα (1,9%), μαρμαρόπλακες (1,9%), παρκέτα (1,5%), εντοιχισμένα ντουλάπια (1,5%) και έτοιμο σκυρόδεμα (0,5%).

Οι ανατιμήσεις αυτές θέτουν σε κίνδυνο, μεταξύ άλλων, και την υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε προ ημερών ότι η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει σε περίπου έναν μήνα από τώρα, δηλαδή στα τέλη Οκτωβρίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποκλείεται αύξηση των επιχορηγήσεων εξαιτίας της αύξησης των τιμών στα οικοδομικά υλικά, έτσι ώστε οι πολίτες να μην κληθούν για τις ίδιες εργασίες να βάλουν βαθύτερα το
χέρι στην τσέπη. Τη Δευτέρα, εξάλλου, έχει κληθεί ο υπουργός να απαντήσει στη Βουλή σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα ακριβώς την αναμόρφωση του προγράμματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This