Νέος γύρος άγριων επεισοδίων στο ΓΕΛ της Σταυρούπολης! Ξύλο, πέτρες, καδρόνια, μολότοφ και χημικά (video)

Must Read

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν για δεύτερη ημέρα σήμερα έξω από τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων και αντιφασιστικών οργανώσεων.

Ωστόσο ξαφνικά, μια ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε μέσα από το προαύλιο του σχολείου και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και άλλα αντικείμενα προς την πλευρά των συγκεντρωμένων φοιτητών, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων, με τους καθηγητές να προτρέπουν τους μαθητές να μπουν μέσα στις αίθουσές τους για το μάθημα.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, από το πρωί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έλεγχαν στην είσοδο του σχολείου αν είναι μαθητές όσοι εισέρχονταν και παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα άτομα που χρησιμοποίησαν το σχολείο ως ορμητήριο για την επίθεση ήταν μαθητές που βγήκαν από τις τάξεις ή εξωσχολικοί που βρήκαν τρόπο να μπουν μέσα στην αυλή.

Ωστόσο, οι φοιτητές καταγγέλλουν πως οι Αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο, αντί να προσαγάγουν ή να συλλάβουν τα οργανωμένα άτομα που προκαλούν τα επεισόδια, όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό, αντίθετα «τα έβαλαν» με τους φοιτητές και άφησαν τους κουκουλοφόρους να δρουν ανενόχλητοι.

Πως ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν, χθες το πρωί, όταν μέλη φοιτητικών συλλόγων βρέθηκαν μπροστά από το σχολικό συγκρότημα, με σκοπό να πραγματοποιήσουν αντιφασιστική συγκέντρωση, λόγω του μικρότερης κλίμακας επεισοδίου με μαθητές που δεν ανήκαν στον αριστερό χώρο, που είχε προηγηθεί. Όπως υποστηρίζουν μαθητές του ΕΠΑΛ με δηλώσεις τους, οι φοιτητές τους προκάλεσαν και εκείνοι αντέδρασαν.

«Ήρθαν τις προάλλες φοιτητές, ειρωνευόντουσαν τους μαθητές, μας έλεγαν ναζιστές και κάποια παιδιά αναγκάστηκαν να τους χτυπήσουν. Έτσι ήρθαν εδώ για διαμαρτυρία», ανέφερε 18χρονος μαθητής. «Ήρθαν κάποιοι κομμουνιστές, ανοίξανε πανό και άρχισαν να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους. Τότε μερικά παιδιά πήγαν και τους έδειραν και χύθηκαν αίματα…», ανέφερε άλλος μαθητής.

«Φοβόμαστε να έρθουμε στο σχολείο μας. Είμαι Γ’ Λυκείου, θέλω να δώσω πανελλήνιες και δεν γίνεται μάθημα. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό», ανέφερε με τη σειρά της μαθήτρια του ΕΠΑΛ στο grtimes.gr.

 

Η ανακοίνωση της νεολαίας της Χρυσής Αυγής για τα χθεσινά πρωινά επεισόδια

Το «Μέτωπο Νεολαίας» Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, τασσόμενη στο πλευρό των μαθητών, επιβεβαιώνοντας ότι (και) στους κόλπους των μαθητών «φωλιάζουν» ακροδεξιά στοιχεία.

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους: «Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συγχαίρει τους μαθητές του 1ου-2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς. Συνονθυλεύματα κομμουνιστικών και αναρχικών μορφωμάτων δεν έχουν καμία θέση κοντά στους σχολικούς χώρους, ιδίως όταν με θράσος ανακοινώνουν εκφοβιστικές συγκεντρώσεις εγκαταλείποντας κάθε προσωπείο δήθεν φιλο-μαθητικών αισθημάτων. Ορθώς λοιπόν η μαθητική κοινότητα της Σταυρούπολης απομάκρυνε τους αριστεριστές συμμορίτες κάνοντας αυτό που η πολιτεία αρνείται να πράξει καλύπτοντας τους χαϊδεμένους της “ταξικούς επαναστάτες”».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This