Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Έξι συλλήψεις και 40 προσαγωγές, όλοι τους ανήλικοι εξωσχολικοί!

Σουγιάδες, λοστοί και μολότοφ τα όπλα των συλληφθέντων

Must Read

Σε έξι συλλήψεις και 40 συνολικά προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι όλοι τους ανήλικοι εξωσχολικοί, ηλικίας 15 έως 17,5 ετών, οι οποίοι, οπλισμένοι με σουγιάδες και λοστούς, είχαν καταφθάσει στο σχολικό συγκρότημα για να «ενισχύσουν» τα επεισόδια. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή και, κατά περίπτωση, για απείθεια, ενώ, όσον αφορά στους υπόλοιπους 34 από τους προσαχθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι τους.

Δείτε επίσης:

Σύμφωνα, εξάλλου, με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στο ίδιο σημείο. Για το λόγο αυτό, στο χώρο αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποίησαν προληπτικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή.

Οι δυνάμεις εντόπισαν πέντε άτομα, τα οποία κατευθύνονταν προς το σχολείο, εκ των οποίων τρία συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, άτομα που βρισκόταν στο προαύλιο με μαύρα ρούχα έριξαν εξωτερικά του σχολείου αντικείμενα, μεταξύ αυτών και 4 μολότοφ, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. από τις συλλήψεις των ανήλικων ταραξιών
Ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. από τις συλλήψεις των ανήλικων ταραξιών

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Πρωινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021), έξω από Επαγγελματικό Λύκειο στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στο ίδιο σημείο. Για τον σκοπό αυτό εξ’ αρχής στον χώρο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή. Οι διατιθέμενες δυνάμεις εντόπισαν και προσήγαγαν πέντε (5) άτομα, τα οποία κατευθύνονταν προς το ανωτέρω σχολείο, εκ των οποίων τρία (3) συνελήφθησαν, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, άτομα τα οποία βρίσκονταν σε προαύλιο χώρο του ανωτέρω σχολικού συγκροτήματος, ομοιόμορφα σχεδόν ενδεδυμένα (με μαύρα ρούχα) και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, έριψαν εξωτερικά αυτού αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τέσσερις (4) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).  Αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν διατεθεί στο σημείο, επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν σαράντα (40) προσαγωγές ατόμων, από τα οποία έξι (6) συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This