ΔΕΗ: Καταγγελία για καθοδηγούμενη φημολογία περί «παροχών» στους εργαζόμενους, μετά το ξεπούλημα

«Βρόμικη και κατάπτυστη κίνηση, που στοχεύει στην εξαγορά συνειδήσεων», χαρακτηρίζει το επίμαχο e-mail ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος

Must Read

Με σπασμωδικές κινήσεις και… τυράκια επιχειρούν οι ιθύνοντες της ΔΕΗ να υπονομεύσουν τις αντιδράσεις και τις επικείμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά του ξεπουλήματος της επιχείρησης, όπως αποδεικνύεται από την κυκλοφορία «ενημερωτικού σημειώματος», το οποίο αναφέρεται σε παροχή «bonus» προς τους εργαζόμενους.

Το εν λόγω «ενημερωτικό σημείωμα» διευθυντή σε υφισταμένους, το οποίο διακινείται ηλεκτρονικά από το πρωί της Τετάρτης, επικαλείται πληροφορίες… άνωθεν για αυξήσεις μισθών και παροχή δώρων στους εργαζόμενους, σε μια απεγνωσμένη, προφανώς, προσπάθεια να ενεργοποιήσει κοινωνικό αυτοματισμό, εν μέσω έντονων αντιδράσεων και ενόψει κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, το επίμαχο e-mail, μεταφέροντας ενημέρωση από γενικό διευθυντή προς τον διευθυντή, ο οποίος το διακινεί, αναφέρει ότι «μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, η επιχείρηση προτίθεται να καταργήσει το πλαφόν και να επανέλθουν οι μισθοί στην προ Μνημονίων κατάσταση, με δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας. Αυτά προγραμματίζονται να γίνουν μέσα στον Νοέμβριο».

«Ωφελούμενοι» οι εργαζόμενοι από το ξεπούλημα

Καταγγέλλοντας την κίνηση αυτή, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, αναφέρει ότι το κείμενο αυτό εστάλη προχθές το πρωί «από το e-mail γνωστού γαλάζιου διευθυντή, πρώην συνδικαλιστή». Σχολιάζει ότι το πρόβλημα ξεκινά από τη σπουδή του διευθυντή να ενημερώσει ότι, το ξεπούλημα της επιχείρησης που έχτισε ο ελληνικός λαός με το υστέρημά του, «θα μας βγει σε καλό…». «Έμμεσα, πλην σαφέστατα», συνεχίζει, ο διευθυντής «λέει στους εργαζόμενους “μην είστε κορόιδα, μην πολυ-αντιδράτε. Αφήστε την κυβέρνηση ανενόχλητη να ξεπουλήσει, εμείς θα τα οικονομήσουμε”»!

Καταδικάζει τη «βρόμικη και κατάπτυστη κίνηση, που στοχεύει στην εξαγορά συνειδήσεων» σημειώνοντας ότι μαζί με το «τυρί» υπάρχει και φάκα, ενώ τονίζει ότι πίσω από την κίνηση αυτή κρύβεται δόλιος σχεδιασμός κοινωνικού αυτοματισμού, εκθέτοντας τους εργαζόμενους στα μάτια της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας. Ωστόσο, η ΓΕΝΟΠ έχει ήδη εξαγγείλει κινητοποιήσεις (απεργία και συλλαλητήριο την ημέρα της γενικής συνέλευσης που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις), τις οποίες μάλιστα ενισχύει περαιτέρω με στάση εργασίας και ένα ακόμα συλλαλητήριο στις 13 Οκτωβρίου, την ημέρα της Μάχης της Ηλεκτρικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This