Η «παθιασμένη φεμινίστρια» Μάργκαρετ Παπανδρέου έγινε 98 – Ποιες της έστειλαν ανθοδέσμη και επιστολή

Η γεννημένη στο Ιλινόις πρώην γυναίκα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ίδρυσε την Ένωση Γυναικών Ελλάδος και ήταν πρόεδρος για οκτώ χρόνια

Must Read

Γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1923 στο Oak Park του Ιλινόις, η Μάργκαρετ Παπανδρέου, που έγινε 98 ετών.

Η Μάργκαρετ, πρώην σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, είχε μεγάλες ανησυχίες και γι’ αυτό όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία δημιούργησε την Ένωση Γυναικών Ελλάδος, στην οποία ήταν πρόεδρος και για 8 χρόνια.

Αυτή την ιδιότητά της προέβαλαν για τα γενέθλιά της πρώην και νυν μέλη της Βουλής και της Ευρωβουλής και της έστειλαν μια μεγάλη ανθοδέσμη, συνοδευόμενη από επιστολή στην οποία αναφέρουν τους αγώνες που έχει δώσει για την ισότητα των γυναικών στην Ελλάδα.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Ελένη Ανουσάκη, Χρύσα Αράπογλου, Μαρία Αρσένη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Ροδούλα Ζήση, Πέμη Ζούνη, Άννα Καραμάνου, Άννα Κατσαρού, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Μαρία Κυριακοπούλου, Μένη Μαλλιώρη, Σούλα Μερεντίτη, Μαρία Μίχου, Κατερίνα Μπατζελή, Αννα Νταλάρα, Τιτίνα Πανταζή, Αφροδίτη Παπαθανασίου, Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, Όλγα Ρεντάρη, Μαρία Σκραφνάκη, Ευαγγελία Σχοιναράκη, Ελένη Τσιαούση, Μάγια Τσόκλη, Ελπίδα Τσουρή και Κατερίνα Φαρμάκη.

Μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Υπερασπίστηκες με πίστη και πάθος τα δικαιώματα των γυναικών και σφράγισες ανεξίτηλα τη ζωή μας. Όλα όσα σήμερα θεωρούνται εδραιωμένα και αυτονόητα από τις νεότερες γενιές γυναικών, χρειάστηκαν και ανθρώπους σαν εσένα, Μαργαρίτα Παπανδρέου, για να κατακτηθούν, κάτω από δύσκολες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This