Μαρτυρίες που σοκάρουν στην υπόθεση του 19χρονου με νοητική υστέρηση (video)

Άνθρωποι που νοιάζονται για τον Γιάννη ζητούν να μην υπάρξει καμία ανοχή και συγκάλυψη

Must Read

Φρίκη δίχως τέλος στην υπόθεση του 19χρονου με νοητική υστέρηση που βιάστηκε από τον ίδιο του τον πατέρα αλλά και από συγχωριανούς του στις Βουκολιές Χανίων.

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στην ΕΡΤ Χανίων μίλησαν άνθρωποι που γνωρίζουν τον Γιάννη από παιδί και παρακολουθούσαν την κακομεταχείριση και τελικά τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

Ο Γιάννης, ο οποίος σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε από τον ίδιο του τον πατέρα αλλά και από τους συγχωριανούς του, έμεινε μόνος με τον πατέρα και τον παππού του από τη νηπιακή του ηλικία, λέει ένας από τους ανθρώπους που τον έχει γνωρίσει. Επισημαίνει δε ότι το παιδί δεν μεγάλωσε στο σπίτι του, αλλά στα σπίτια γειτόνων που προσπαθούσαν όπως μπορούσαν, προσφέροντας του ένα πιάτο φαί, ένα ρούχο για να τον βοηθήσουν.

Σε σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο με ημερομηνία 09/08/21, το παιδί ανέφερε ότι «ο…. συχνά τον επιβίβαζε στο αυτοκίνητό του, από το σπίτι του στην Γλώσσα και τον οδηγούσε σε άλλο, στον Ταυρωνίτη. Εκεί βρισκόταν ο εφημέριος των… και ο αδερφός του (που σύμφωνα με τις περιγραφές πρόκειται επίσης για ΑΜΕΑ). Μετά από λίγο ερχόταν και ο… επίσης ιερέας, και εναλλασσόμενα αυτά τα τέσσερα πρόσωπα τον κακοποιούσαν σεξουαλικά. Μετά το πέρας των πράξεων αυτών, τον απειλούσαν προκειμένου να μην αποκαλύψει όλα αυτά, καθώς, όπως ισχυρίζεται του έλεγαν ότι “θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν ζωντανό σαν τον Ιούδα”».

Άνθρωποι που νοιάζονται για τον 19χρονο ζητούν να μην υπάρξει καμία ανοχή και συγκάλυψη.

Τι αναφέρει το ψυχιατρικό πόρισμα

«Πάσχει από μέτρια νοητική στέρηση. Δεν εμφανίζει διαταραχές του συναισθήματος, ούτε ψυχωσικές εκδηλώσεις. Κατά την προφορική εξέταση επιβεβαίωσε πλήρως τις αναφορές των κοινωνικών υπηρεσιών σχετικά με την τραυματική παρά φύσει σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη προ τετραετίας περίπου από….», αναφέρει το ψυχιατρικό πόρισμα στα μέσα Ιουλίου.

Στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ο ψυχίατρος τονίζει ότι «ο δείκτης νοημοσύνης του δεν τον βοηθά στην αυτοπροστασία του από παρόμοια συμβάντα, αλλά και ότι ενδεχομένως να αποκρύψει τα ανωτέρω συμβάντα, προκειμένου να διαφυλάξει την όποια σχέση έχει με τον πατέρα του».

Όσον αφορά στα έγγραφα των κοινωνικών υπηρεσιών και των ειδικών που πραγματοποίησαν αυτοψία στο σπίτι-κολαστήριο είναι αποκαλυπτικά καθώς αναφέρονται στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης του Γιάννη.

Εκλειναν τα μάτια στις συνεχείς καταγγελίες

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι αντίστοιχες καταγγελίες είχαν γίνει σε τέσσερις διαφορετικές χρονιές και συγκεκριμένα το 2011, το 2013, το 2014 αλλά και το 2017, χωρίς ωστόσο το παιδί να απομακρυνθεί από το σπίτι.

Στις 28 Ιουνίου, αποστέλλεται στην εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, το πόρισμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πλατανιά, μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του παιδιού. «Το σπίτι φανερά παραμελημένο, με έντονη ρυπαρότητα εντός και εκτός αυτού, με λιγοστά και σπασμένα έπιπλα, έδινε την εικόνα εγκαταλελειμμένης οικίας, χωρίς ανθρώπινη παρουσία σε αυτό. Στην αυτοψία του εσωτερικού χώρου, παρατηρήσαμε πληθώρα σκουπιδιών και ακατάλληλων προς κατανάλωση τροφίμων. Το δωμάτιο του Γιάννη είχε πολύ υγρασία και υπήρχε μέσα μόνο ένα παλιό κρεβάτι, χωρίς στρώμα, μόνο με τις τάβλες και μία μάλλινη κουβέρτα που κάλυπτε τη μισή επιφάνεια του κρεβατιού και λειτουργούσε ως στρώμα», αναφέρει.

Στο ίδιο πόρισμα η κοινωνική λειτουργός, περιγράφει την προσωπική συνομιλία που είχε με το παιδί, αποχωρώντας από το σπίτι: «Διστακτικός και πολύ φοβισμένος αρχικά μας εξομολογήθηκε, ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά προ 3-4 ετών (όντας τότε ανήλικος, περίπου 14 ετών), από άτομο που κατονόμασε, στην αγροτική κατοικία του τελευταίου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίων ο Γιάννης είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων στις 26 Φεβρουαρίου του 2017, αλλά ο συνοδός έσπευσε να τον πάρει πριν προλάβει να εξεταστεί από τους γιατρούς!

Θεαματική η βελτίωση της ψυχολογίας του

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 η κοινωνική λειτουργός της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων Δήμου Πλατανιά, με ενημερωτικό της έγγραφο προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων περιγράφει τη θεαματική βελτίωση της ψυχολογίας του 19χρονου: «Με «φιλοξένησε» στον προσωπικό του χώρο, όπου πρέπει να ομολογήσω, ότι εξεπλάγην! Καθαριότητα, τάξη, χαρούμενα χρώματα, κλιματισμός, τηλεόραση, θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το δωμάτιο σαν ένα «μικρό παράδεισο», σε σχέση με το ανύπαρκτο οικογενειακό και οικιακό περιβάλλον που βίωνε τόσα χρόνια…».

Μηνύουν το Γιάννη για… συκοφαντική δυσφήμιση

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά που έχει υποστεί ο 19χρονος δύο από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους σε σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του φαίνεται ότι κατέθεσαν μήνυση στον Γιάννη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This