Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια – Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους (video)

Κατεστραμμένοι δρόμοι, πλημμυρισμένα σπίτια και προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης

Must Read

Τα πάντα σάρωσε στο πέρασμα της η κακοκαιρία «Αθηνά» στη Βόρεια Εύβοια. Ποτάμια υπερχείλισαν, σπίτια πλημμύρισαν, με τους κατοίκους να ζουν ώρες αγωνίας μην ξέροντας τι θα τους ξημερώσει, δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η κακοκαιρία και οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες με τον καθηγητή διαχείρισης καταστροφών, Ευθύμη Λέκκα, να συμπεριλαμβάνει τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας σε αυτές που κινδυνεύουν άμεσα από πλημμύρες.

evoia

Σε αρκετά σημεία του νομού το οδικό δίκτυο παραμένει κλειστό, ενώ σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει νερό καθώς οι πλημμύρες κατέστρεψαν και το δίκτυο ύδρευσης.  

«Στην παραλία της Αγίας Άννας το νερό είχε φτάσει στο ένα μέτρο. Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 100 άτομα από την Αγία Άννα μέχρι την Κοτσικιά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, συμπληρώνοντας πως έχουν γίνει κατολισθήσεις στο χωριό του Αχλαδίου.

«Στις 4 το πρωί βγάλαμε ηλικιωμένη από σπίτι όπου το νερό έφτανε στο ένα μέτρο. Σπάσαμε περιφράξεις από σπίτια για να εκτονωθεί το νερό, αλλιώς θα είχαμε θύματα. Η καταστροφή που έχει γίνει στο ανατολικό μέτωπο, από την Αγία Άννα μέχρι τον Βασιλικό δεν περιγράφεται. Κοίτη 120 μέτρων μήκους σχηματίστηκε στην παραλία του Αχλαδίου», ανέφερε ο δήμαρχος.

https://www.youtube.com/watch?v=p8rPgO1nqTY

«Εχουν πληγεί οι δύο πυρόπληκτοι δήμοι, από την παραλία Ψαροπουλίου, μέχρι την παραλία της Αγίας Άννας. Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει, υπάρχουν κατεστραμμένες οδοί κοντά σε ρέματα παρότι είχαν γίνει ετκενείς καθαρισμοί. Οι ζημιές προκλήθηκαν από βροχοπτώσεις διάρκειας 1- 2 ωρών και είναι προάγγελος του τι θα επακολουθήσει το χειμώνα», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, επισημαίνοντας ότι τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα ακόμη δεν έχουν χρηματοδοτηθεί.

Στη Βόρεια Εύβοια μετέβη εσπευσμένα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, ανακοινώνοντας έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πλημμύρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This