Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Χουλιάρας: «Περιμένουμε νέο ισχυρό σεισμό στην Κρήτη» (video)

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εκτιμά ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό ωστόσο αναμένεται νέα ισχυρή δόνηση

Must Read

Aνησυχία επικρατεί στους κατοίκους της Κρήτης μετά τον νέο ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 23 χιλιόμετρα Ανατολικά της Ζάκρου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Χουλιάρα, πιθανόν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ωστόσο αυτό θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες: «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο να το βεβαιώσουμε με έναν ισχυρό μετασεισμό στην Κρήτη τις επόμενες μέρες αν είναι ο κύριος σεισμός. Φαίνεται ότι εκεί είμαστε» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες περιμένουν ακόμα έναν ισχυρό σεισμό, όπως έγινε στο Αρκαλοχώρι.

«Στο Αρκαλοχώρι μετά τον 5,8 αμέσως είχαμε 5,3, θα περιμένουμε μετά τον 6,3 έναν 5 με 5,5 Ρίχτερ, αλλά δε θα προκαλέσει πρόβλημα, καθώς η περιοχή είναι υποθαλάσσια, ενώ ήδη καταγράφουμε μικρότερους σεισμούς» τόνισε και σημείωσε, όπως και ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ότι δεν υπάρχει πρόκειται για διαφορετικά ρήγματα: «Δεν υπάρχει σύνδεση του σεισμού στο Αρκαλοχώρι και του σημερινού σεισμού» σημειώνοντας ότι πρόκειται για  δυο διαφορετικές ταυτόχρονες πηγές με απόσταση των δύο επίκεντρων.


Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This