Φαίδων Βόβολης: Εξάμηνη αναστολή επαγγέλματος εισηγείται ο ΙΣΑ – Επίθεση του γιατρού στον ΣΚΑΪ

«Αμφισβητεί δημοσίως τις θέσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων...» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εισήγηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Must Read

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) μέσω του πειθαρχικού του συμβουλίου, εισηγείται στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) την εξάμηνη αναστολή άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη «για την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εξασέλιδη εισήγηση του ΙΣΑ, ο κ. Βόβολης «παραδέχτηκε ότι στα πλαίσια της πολιτικής κίνησης, την οποία έκανε, χρησιμοποίησε ως μέσο την πανδημία», ενώ συμπεραίνει ακόμα και το εξής ενδιαφέρον: «Ο κ. Φαίδων Βόβολης με σειρά ενεργειών και δράσεων του ως ιατρός, ιδιότητα που αναφέρει και προβάλει από την αρχή της πανδημίας αναφέρεται σε μη τεκμηριωμένα δεδομένα για την πανδημία. Αμφισβητεί δημοσίως τις θέσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και αμφισβητεί τις παραδοχές της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας και τα διεθνώς παραδεδεγμένα».

Για την κατηγορία της «διασποράς ψευδών ειδήσεων» που προσάπτουν στον κ. Βόβολη,  τα μέλη του πειθαρχικού υποστηρίζουν τα εξής: «Ο συνάδελφος διασπείρει και ψευδείς ειδήσεις, που συνιστά αδίκημα, κατ ́άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα αφού αναφέρεται σε χαμηλή θνητότητα του ιού. Πλην όμως, η χώρα μας έχει 13.000 νεκρούς (σ.σ. πάνω από 15.200 σήμερα) και το 90% των ασθενών, που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Έχουμε επίσης νεκρούς νέους ανθρώπους ενώ ο ίδιος ρητά δήλωσε ότι προσωπικά δεν έκρινε ότι κινδύνευε λόγω ηλικίας. Οι πράξεις αυτές και η όλη στάση και συμπεριφορά του συναδέλφου αναμφίβολα θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία πέραν του ότι θίγουν την τιμή και την υπόληψη όλου του ιατρικού σώματος».

Η απάντηση του γιατρού

Μέσω των social media απάντησε ο Φαίδων Βόβολης στα όσα δημοσιοποιήθηκαν, αλλά και στην αντιμετώπιση που είχε από τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα τον ΣΚΑΪ.

Με ανάρτησή του μάλιστα προαναγγέλλει και μηνύσεις:

«ΠΡΟΣ ΟΜΙΛΟ ΣΚΑΙ…

ΨΕΜΑ Νο1:

Εισηγήθηκαν αναστολή

Σαφώς θα αποδεχθεί ο ΠΙΣ

Δεν κρίθηκε από κανένα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ αυτο το αστείο κατηγορητήριο ακόμα.

Υπομονή.

ΨΕΜΑ Νο2:

Αντιεμβολιαστής.

Οι εμβολιομανείς του καναλιού οτι ειναι απέναντι σε οποιον δεν συμφωνεί με τα αφεντικά τους που τους χορηγει.

Προφανώς και δεν είμαι κάτι τέτοιο.

ΨΕΜΑ Νο3:

‘Επικεφαλής ‘στο f/b στη σελίδα ταδε ταδε..

ΝΑΙ .

Αφήσατε τελευταίο αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο και που ΓΙΑΥΤΟ εγινε αυτη η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ :

Επικεφαλής του κόμματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ και με τάση στον λαό μας τέτοια που δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε σωστά τα βράδια…

Δεν τα κατάφερε τελικά ο εντολέας σας να μας περιορίσει και μας εδωσε με τις απολυταρχικές του κινήσεις μια ΩΘΗΣΗ παραπάνω..

Τζαμπα προσπαθείτε πια…

Αλλα τόσα και τόσα λέτε..ποιος σας ακούει πλέον…

Το νομικό μας τμήμα πλέον είναι έτοιμο για μηνύσεις…

Γεια σας παιδιά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This