Δίκη για βιτριόλι: Η Ιωάννα ξεσπά: «Έφη, θα πεις επιτέλους την αλήθεια; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

Η κατηγορούμενη ζήτησε συγγνώμη από την 36χρονη αλλά και την ίδια της την οικογένεια - Οι γονείς της δεν βρέθηκαν ούτε σήμερα στις δικαστικές αίθουσες

Must Read

Στις δικαστικές αίθουσες από το πρωί, η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η κατηγορούμενη για την υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι. Η Έφη Κακαράντζουλα σήμερα απολογείται για την τραγική πράξη της, η οποία και κατέστρεψε τη ζωή της άτυχης 36χρονης.

«Έφη, θα μιλήσεις ή να φύγω;»

Η Ιωάννα δεν κρατήθηκε και ξέσπασε -όπως είναι φυσικό-, καθώς εδώ και μήνες αναζητά απαντήσεις από την κατηγορούμενη, για τον λόγο που της πέταξε το βιτριόλι. Αμέσως μετά τη διακοπή της δίκης μετά την πρόταση του εισαγγελέα να απορριφθεί το αίτημα της πολιτικής αγωγής για κλήση δύο μαρτύρων, η 36χρονη απευθυνόμενη στην Έφη είπε: ««Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»…

Λίγο πριν έναρξη της απολογίας της κατηγορούμενης, ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου υπέβαλλε γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κανένα παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Απέρριψε ο εισαγγελέας το αίτημα της πολιτικής αγωγής

Την απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής για την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας στη δική για το βιτριόλι.

Λίγο πριν από τις 09:00, έφτασε στο δικαστήριο από την οδό Λουκάρεως και η κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα, συνοδευόμενη από αστυνομικούς. Και σήμερα με σκληρό και ανέκφραστο ύφος επέλεξε να μη μιλήσει σε κανέναν. Λίγο αργότερα, από την μπροστινή είσοδο ήρθε και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η ώρα της απολογίας της κατηγορούμενης

Έφτασε η ώρα της απολογίας της βιτριολίστριας, Έφης Κακαράντζουλα. Με τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου προετοιμάζεται από το καλοκαίρι για το τι θα ισχυριστεί στο δικαστήριο για την επίθεση με το βιτριόλι που έκανε στην άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου, με αποτέλεσμα να τής καταστρέψει τη ζωή.

Θα πάρει απαντήσεις η Ιωάννα;

Παρουσία της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η 36χρονη κατηγορούμενη θα κληθεί σήμερα να δώσει απαντήσεις, σε όλα όσα επί ενάμιση χρόνο αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει για την επίθεση με βιτριόλι που διέπραξε τον Μάιο του 2020. Κυρίως, τον λόγο που την οδήγησε στην αποτρόπαια πράξη.

Την τελευταία φορά η κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κάτι που προκάλεσε σχόλια και ερωτηματικά. Επιπλέον, εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκε στο δικαστήριο ούτε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Αυτά είναι τα ερωτήματα της Ιωάννας;

  • «γιατί το έκανε;»
  • τι σημαίνει η φράση της Έφης «Εσύ ξέρεις γιατί το έκανα»;
  • «πού βρήκε το βιτριόλι»;

Η Έφη προετοιμάζεται από το καλοκαίρι

Η 36χρονη κατηγορούμενη προετοιμάζεται για τη σημερινή ημέρα, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στις φυλακές.

Μάλιστα, από το καλοκαίρι και ύστερα, είχε αφοσιωθεί στο να μελετά λέξη προς λέξη τη δικογραφία, έτσι ώστε, η σημερινή της απολογία να μοιάζει στέρεη και να μην αφήνει κανένα περιθώριο για περαιτέρω ερωτήσεις.

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω»

Στην απολογία της στην ανακρίτρια πριν από έξι μήνες η 36χρονη είχε ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις της. Ωστόσο η λέξη αυτή δεν έχει ακουστεί έως τώρα στο δικαστήριο, παρότι οι δύο γυναίκες έχουν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου», είχε πει όταν είχε βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας.

Όταν είχε ερωτηθεί για ποιο λόγο επιτέθηκε στη Ιωάννα, είχε απαντήσει ότι αιτία ήταν ένα προσωπικό ζήτημα, για το οποίο θα μιλήσει στο δικαστήριο: «απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω, ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: Ήρθε η «ώρα» της Έφης – Τι θα ισχυριστεί την Πέμπτη – Ποιος είναι ο «άγνωστος» άντρας στην υπόθεση;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This