Δίκη για το βιτριόλι: «Συγγνώμη Ιωάννα. Και σε σένα και στην οικογένειά μου. Είχα εμμονή μαζί σου» είπε η Έφη

Τι είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη - Πώς βρήκε το βιτριόλι και πώς υλοποίησε το σχέδιό της

Must Read

Με μία συγγνώμη προσπάθησε η σκληρή και αδίστακτη -όπως έδειξαν οι πράξεις της- Έφη να «δικαιολογήσει» την αποτρόπαιη πράξη της. «Θα πεις την αλήθεια ή να φύγω;» είπε η Ιωάννα στην κατηγορούμενη.

Αντιμέτωπη με τον χειρότερό της εχθρό, τον άνθρωπο που τής κατέστρεψε τη ζωή, βρέθηκε και σήμερα στις δικαστικές αίθουσες, η άτυχη 36χρονη. Επικράτησε από την πρώτη στιγμή ένταση ανάμεσα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και την Έφη Κακαράντζουλα.

Λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι, η υπεράσπισή της ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Η 37χρονη δράστις έφτασε στο δικαστήριο λίγο πριν από τις 09:00, μόλις μερικά λεπτά μετά την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Σήμερα (14.10.2021) ήταν προγραμματισμένη η απολογία της, και όλοι ήταν σε αναμονή των απαντήσεών της σχετικά με το τι ήταν αυτό που την οδήγησε να ρίξει βιτριόλι στην Ιωάννα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Έφη Κακαράντζουλα είχε στήσει καρτέρι στην είσοδο των γραφείων της εταιρίας όπου εργαζόταν η Ιωάννα, και δεν δίστασε να της ρίξει το καυστικό υγρό στο πρόσωπο, το οποίο και έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.

Τι είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη

Η Έφη Κακαράντζουλα στην απολογία της εξήγησε πώς έκανε την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου κάνοντας λόγο για εμμονή.

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί» ανέφερε μεταξύ άλλων η κατηγορούμενη.

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα έτσι. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή» ανέφερε σχετικά με το πώς αποφάσισε την επίθεση.

«Ήταν δύσκολο να βρω το βιτριόλι»

Η Έφη Κακαράντζουλα υποστήριξε ότι ήταν δύσκολο να βρει βιτριόλι και κατευθύνθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να το αναζητήσει. «Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500ml με καπάκι μπλε ήταν» συνέχισε η κατηγορούμενη.

Τι είπε η Έφη για τη στιγμή της επίθεσης

«Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται πού πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί» ανέφερε η κατηγορούμενη.

Πριν ξεκινήσει η απολογία της Έφης Κακαράντζουλα

Όταν το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

Οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων ανάμεσα σε θύμα και δράστιδα.

Η συγγνώμη της Έφης στην Ιωάννα και την οικογένειά της

Η απολογία της Έφης Κακαράντζουλα ξεκίνησε, με τη δράστιδα να λέει πως έχει ζητήσει συγγνώμη από την Ιωάννα Παλιοσπύρου, ήδη από την απολογία της!

«Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου» ήταν τα πρώτα λόγια της κατηγορούμενης στην απολογία της.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αδελφού της Ιωάννας, ο οποίος φώναξε από το ακροατήριο «νιάου».

Το αίτημα της υπεράσπισης

Να απορριφθεί το αίτημα των δικηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση, εισηγήθηκε στην έναρξη της 5ης συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας.

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα» είπε ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε πως «το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία» τόνισε ο κ. Μαστραντωνάκης.

Λίγο πριν έναρξη της απολογίας της κατηγορούμενης ο συνήγορος της 37χρονης Σάκης Κεχαγιόγλου υπέβαλλε και γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κάθε παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Διαβάστε ακόμα:

Δίκη για βιτριόλι: Η Ιωάννα ξεσπά: «Έφη, θα πεις επιτέλους την αλήθεια; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο προσαγωγές για τον περίεργο θάνατο 40χρονου στον Ασπρόπυργο

Δεν έχουν βρεθεί σημάδια από αιχμηρά αντικείμενα ή από όπλο, αλλά υπήρχαν μώλωπες

More Articles Like This