Ο «Μπάλλος» έφερε και τοπικά μπλακ άουτ

Must Read

Με την κακοκαιρία «Μπάλλος» να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και την Πολιτική Προστασία να ετοιμάζεται για εξαγγελία έκτακτων μέτρων στην Αττική, άρχισαν να εμφανίζονται και ποικίλα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής ειδικότερα, πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε μπλακ άουτ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, ενώ από νωρίς το μεσημέρι έμεινε χωρίς ρεύμα η Καλλιθέα. Πληροφορίες από τη Νέα Κηφισιά έκαναν λόγο για καλώδιο που κάηκε πιθανότατα λόγω πτώσης κεραυνού σε κολόνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα στην περιοχή, ενώ, για τον ίδιο -κατά πάσα πιθανότητα- λόγο, χωρίς ρεύμα από το μεσημέρι είχαν μείνει σπίτια και καταστήματα στην Άνοιξη και την Πεύκη.

Νωρίς το απόγευμα έπεσε το ρεύμα σε Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη και στο κέντρο της Αθήνας (Εξάρχεια, Κάτω Πατήσια, κ.ά.), ενώ χωρίς ρεύμα παρέμενε για αρκετή ώρα και μεγάλο μέρος του Παγκρατίου, με την κακοκαιρία να έχει προκαλέσει βλάβη σε γραμμής Μέσης Τάσης. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπήρξαν επίσης σε Άλιμο, Κορωπί και σε πολλές περιοχές του Πειραιά (Μοσχάτο, Ρέντη, κλπ.)

Χωρίς ρεύμα, εξάλλου, είχαν μείνει και αρκετά σπίτια στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλαμαριάς, σύμφωνα με αναρτήσεις κατοίκων στα social media.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για γενικευμένο μπλακ άουτ

Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο της ένωσης τεχνικών της ΔΕΗ, Κωνσταντίνο Μανιάτη,  δεν υπάρχει κίνδυνος για γενικευμένο μπλακ άουτ, παρά το γεγονός ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πλημμύρες σε τουλάχιστον 10 υποσταθμούς της ΔΕΗ. «Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Όλοι οι τεχνικοί είναι επί ποδός. Πάνω από 10 υποσταθμοί είναι πλημμυρισμένοι. Έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το Λεκανοπέδιο. Οι βλάβες είναι διάσπαρτες, αλλά κυρίως στην Καλλιθέα και στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This