«Μπάλλος»: Τα φρεάτια και τα έργα φταίνε για το χάος κατά τον Πέτσα (video)

Ανάληψη ευθύνης ευθύνης από αυτή την κυβέρνηση; Ποτέ όμως

Must Read

Ούτε συλλαβή για τυχόν ευθύνες της Κυβέρνησης στις εικόνες χάους που είδαμε χθες λόγω κακοκαιρίας δεν ψέλλισε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μίλησε «για απογοητευτική εικόνα της Αττικής σε πολλά σημεία», επεσήμανε ότι «σε πολλές περιοχές δεν είχαν καθαριστεί τα φρεάτια», ενώ για Φάληρο και Κηφισό είπε ότι φταίνε τα έργα και οι ανάδοχοι.

Πάλι δηλαδή κάποιος άλλος φταίει (δήμαρχοι, τοπική αυτοδιοίκηση, ανάδοχοι)…

«Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, αναμένονται ισχυρά φαινόμενα στην Χαλκιδική, όπου έβρεχε έντονα  το πρωί. Υπάρχουν οι ιρλανδικές διαβάσεις, που διασχίζουν πολίτες σε πολλές περιοχές και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, διότι μπορεί να έρθει απότομα μεγάλος όγκος νερού», είπε αρχικά ο εκτός τόπου και χρόνου αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Και συνέχισε με την απόδοση ευθυνών σε άλλους για τις απίστευτες εικόνες που είδαμε χθες:

«Σε πολλές περιοχές δεν είχαν καθαριστεί φρεάτια – και σε περιοχές της Αττικής – και είχαμε τα αποτελέσματα που είδαμε, ενώ σε περιοχές όπως στο Μαρκόπουλο, χρειάζονται μια σειρά παρεμβάσεων για υδραυλικά έργα και για την διαχείριση των ομβρίων υδάτων, διότι συχνά ο δρόμος διοχετεύει τα όμβρια και δεν υπάρχει μια διαχείριση για την κίνηση των ομβρίων υδάτων κάτω από τον δρόμο. Είναι απογοητευτική η εικόνα στην Αττική σε ορισμένα σημεία. Για την κατάσταση στο Φάληρο, τα προβλήματα οφείλονται στα έργα. Τα φράγματα που είχαν φτιάξει οι ανάδοχοι έσπασαν και προκάλεσαν τα προβλήματα και αυτά και είναι κάτι που πρέπει να το δουν η Περιφέρεια και ο ανάδοχος. Η εικόνα του Κηφισού ήταν απογοητευτική εχθές και πρέπει τα έργα να τελειώσουν γρήγορα για να μην επαναληφθούν. Από το ΣΕΦ μέχρι τον Φλοίσβο είναι ένα τεράστιο έργο. Οι εργασίες είχαν καθυστέρηση, διότι υπήρχε πρόβλημα με τον ανάδοχο. Τα προβλήματα λύθηκαν, από την αρχή του χρόνου έγινε επανεκκίνηση των εργασιών  και από τον Μάρτιο και μετά, οι εργασίες εκτελούνται εντατικά και όταν τελειώσει το έργο (σ.σ. σωθήκαμε…), τα όμβρια ύδατα θα διοχετεύονται κάτω από την παραλιακή».

Σε ότι αφορά για την πρωτοφανή απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω… βροχής (σ.σ. βροχές το φθινόπωρο, που ακούστηκε…), ο κ.Πέτσας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: «Εχθές, εμείς αντιληφθήκαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι δραστικό. Η απόφαση να κλείσει η εθνική οδός στην κάθοδο του Κηφισού ή η παραλιακή, ελήφθη λόγω της προειδοποίησης της ΕΜΥ για έντονα φαινόμενα την νύχτα στην Αττική και άλλες περιοχές. Δεν έπρεπε να υπάρχουν αυτοκίνητα στον Κηφισό, διότι υπήρχε φόβος να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα. Για αυτό πήραμε αυτήν την απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας».

Άρα με τη λογική του κ. Πέτσα δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως τίποτα στο θέμα της πρόληψης και όταν έρθει ο χειμώνας και πιάσουν τα κρύα, ή όταν έχουμε καύσωνα το καλοκαίρι, θα επιβάλλεται μια απαγόρευση κυκλοφορίας  γιατί μόνο αυτό ξέρει να κάνει αυτή η κυβέρνηση όπως έχει αποδείξει.

Φαιδρός ήταν ο Στέλιος Πέτσας και στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει γιατί μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι «προστατεύθηκαν» με την απόφαση να μείνουν κλειστές σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες: «Υπήρξε ενθάρρυνση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα. Στον δημόσιο τομέα ήταν εκτεταμένη η τηλεργασία το προηγούμενο διάστημα και ήταν πιο εύκολη η εργασία εξ αποστάσεως. Η εν λόγω απόφαση για μη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, με βάση την τηλεργασία που ήταν αναπτυγμένη στο Δημόσιο, ελήφθη ώστε να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι και να μην κυκλοφορήσουν όλοι, όταν ανοίξουν. Προφανώς δεν υπήρξε διαχωρισμός των εργαζόμενων στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

Προφανώς…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This