Πόσο μας προστατεύουν τα εμβόλια; Δείτε ποιο έχει την «χαμηλότερη» αποτελεσματικότητα (video)

Ποια είναι η προστασία που παρέχει κάθε σκεύασμα στον κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με την έρευνα του Σωτήρη Τσιόδρα

Must Read

Μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να φέρει εις πέρας το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να πείσει με στοιχεία τους πολίτες να εμβολιαστούν, «επιστρατεύθηκε» μετά από μήνες ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να απευθύνει έκκληση στον πληθυσμό να εμβολιαστεί.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό μετά τις σπασμωδικές κινήσεις στην διαχείριση της πανδημίας και μετά τη νέα αύξηση κρουσμάτων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προειδοποιεί ότι έρχεται νέο κύμα τον χειμώνα.

Στην έκτακτη εμφάνισή του ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την προστασία που παρέχει κάθε εμβόλιο από το θάνατο και την εισαγωγή των ασθενών στις ΜΕΘ. Τόνισε μάλιστα ότι όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί, τόσο αυξάνονται και τα κρούσματα στους εμβολιασμένους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά, αφού προστατεύουν όσους νοσήσουν από μια χειρότερη έκβαση στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, όλα τα εμβόλια παρέχουν προστασία και έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τα σκευάσματα της Pfizer, της Moderna, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Όλα τα εμβόλια έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα σε πρόληψη νοσηλείας σε ΜΕΘ, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με την έρευνα στην οποία ήταν επικεφαλής, όλα τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, ωστόσο αυτό της Johnson & Johnson φαίνεται ότι χρειάζεται να πραγματοποιηθεί δεύτερη δόση.

Στην προστασία από θάνατο η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι:

  • Moderna: 97%
  • AstraZeneca: 94%
  • Pfizer: 90%
  • Johnson: 72%

Μετά την μετάλλαξη Δέλτα, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι:

  • Moderna: 96%
  • AstraZeneca: 94%
  • Pfizer: 88%
  • Johnson: 77%

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία

Δείτε επίσης: «Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί, τόσο αυξάνονται τα κρούσματα σε εμβολιασμένους» λέει ο Τσιόδρας (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This