Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: «Ο Νίκος Κουρής δεν αναφέρεται ως γιος του» λέει ο δικηγόρος της Μαργαρίτας

Στις... πέντε διαθήκες του μεγάλου Μίκη δεν υπάρχει παραδοχή ότι ο 54χρονος ήταν παιδί του σύμφωνα με τον δικηγόρο

Must Read

Στο σκοτάδι βρίσκονται μέχρι στιγμής οι συγγενείς του Μίκη Θεοδωράκη αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο των πέντε διαθηκών που άφησε ο κορυφαίος Eλληνας μουσικοσυνθέτης πριν από τον θάνατό του. Οπως έγινε γνωστό, μπορεί το άνοιγμά τους να έγινε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, ωστόσο τα πρόσωπα τα οποία αναφέρονται σε αυτές δεν έχουν ειδοποιηθεί ακόμη και αναμένουν να λάβουν αντίγραφα με το περιεχόμενό τους, όταν θα καθαρογραφούν.

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Σύμφωνα, πάντως, με όσα δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, δεν θα πρέπει να αναμένουμε εκπλήξεις όταν θα γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο των διαθηκών του σπουδαίου μουσουργού, εκ των οποίων η πρώτη συντάχθηκε το 2011 και η τελευταία λίγο πριν φύγει από τη ζωή. «Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Σε αυτές, ο εκλιπών λαμβάνει μέριμνα για τα εγγόνια και τα δύο παιδιά του» τόνισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, προσθέτοντας πως ο αείμνηστος μουσικοσυνθέτης άφησε πέντε διαθήκες, καθώς ήθελε να τακτοποιήσει κάποια ζητήματα που αφορούσαν τη διάδοση του έργου του μετά θάνατον.

«Είχε αγωνία μήπως το έργο του ”αδυνατούσε” μετά τον θάνατό του και έλαβε πρόνοια για να μείνει ζωντανό. Σε αυτό το πλαίσιο, συμπεριέλαβε στις διαθήκες του έξι πλατφόρμες οι οποίες θα μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο έργο του. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το Mikis Radio του Νίκου Κουρή» ανέφερε ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, ξεκαθαρίζοντας ότι ο 54χρονος ραδιοφωνικός παραγωγός δεν αναφέρεται σε καμία από τις διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη ως γιος του.

Αναφορικά με το εξώδικο που έστειλε ο Νίκος Κουρής στη Μαργαρίτα, στο οποίο της ζητά να επισκεφθούν μαζί τον πραγματογνώμονα γενετιστή Γιώργο Φιτσιάλο για να διαπιστωθεί αν έχουν βιολογική συγγένεια, ο κ. Παναγιωτακόπουλος ανέφερε: «Δεν γνωρίζω αν η κυρία Θεοδωράκη παραστεί στο γραφείο του εντεταλμένου γενετιστή για το τεστ DNA. Θα πάει αν της το επιτρέψουν οι ασχολίες της, γιατί είναι αφιερωμένη στο έργο του πατέρα της. Ούτως ή άλλως, δεν υπάρχει αγώγιμη αξίωση. Ακόμη και αν υπήρχε βασιμότητα σε όσα ισχυρίζεται ο κ. Κουρής, έχει παραγραφεί λόγω παρόδου της αποκλειστικής προθεσμίας».

Σε άλλες δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτακόπουλος είχε αναφέρει ότι ο ιδρυτής του διαδικτυακού ραδιοφώνου Mikis Radio υποστηρίζει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένος «σε ένα επαίσχυντο κείμενο των χαφιέδων της χούντας που παρουσίασε στο δικαστήριο». Οταν του είχε ζητηθεί να σχολιάσει τις δηλώσεις της ανιψιάς του Μίκη Θεοδωράκη, ότι «όλοι γνώριζαν ότι ο Νίκος Κουρής ήταν γιος του Μίκη», ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη είχε τονίσει ότι βασίζονται «σε κάτι διηγήσεις κάποιων ανθρώπων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This