Δίκη για βιτριόλι: Στο Δικαστήριο θύμα και θύτης – Σήμερα η πρόταση του Εισαγγελέα για την Έφη Κακαράντζουλα

Αν κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη, τότε η ανώτερη ποινή είναι τα 15 χρόνια κάθειρξης

Must Read

Λίγο πριν τις 9 κατέφτασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στα Δικαστήρια συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Νίκο Αλεξανδρή. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε και η κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα, η οποία αποβιβάστηκε από το βαν της Αστυνομίας και κατευθύνθηκε προς την είσοδο των Δικαστηρίων.

Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων η Έφη δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση, εν αναμονή της εισήγησης του Εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη προς τους δικαστές σχετικά με την κατηγορία για την οποία πρέπει να καταδικαστεί.

Σήμερα η πρόταση του Εισαγγελέα για την κατηγορούμενη 

Αντίστροφη μέτρηση της δίκης για την επίθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, καθώς σήμερα ο εισαγγελέας καταθέτει την πρότασή του για την 37χρονη κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα.

Μετά από πέντε συνεδριάσεις, η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με την ετυμηγορία των δικαστών να είναι προ των πυλών.

Με ομολογημένη την πράξη σε βάρος της Ιωάννας, η κατηγορούμενη και η υπεράσπισή της αναμένουν σήμερα να ακούσουν από τον Εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη μία πρόταση ενοχής. Ζητούμενο ωστόσο είναι αν ο Εισαγγελέας θα καταλήξει με το «ζητώ να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση όπως εισάγεται» ή αν θα αποδεχθεί πως η 37χρονη Έφη θα πρέπει να έχει ευνοϊκότερο χαρακτηρισμό της πράξης της ζητώντας την μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ζητά η ίδια.

Πριν λίγες ημέρες με αφορμή αίτημα για την κλήση μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής ο εισαγγελικός λειτουργός ζητώντας να μην γίνει δεκτό αυτό που ζήτησαν οι συνήγοροι της Ιωάννας, είπε: «Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού», δίνοντας με την φράση του το πραγματικό διακύβευμα της υπόθεσης.

Ποια θα είναι η ποινή

Αν το δικαστήριο κηρύξει ένοχη την Έφη Κακαράντζουλα όπως εισάγεται, η ανώτερη ποινή που προβλέπεται είναι αυτή των 15 ετών κάθειρξης, ενώ αν γίνει δεκτή η θέση της υπεράσπισης για μετατροπή σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τότε το ανώτατο όριο ποινής είναι τα 10 έτη.

Διαβάστε ακόμα:

Δίκη για το βιτριόλι: «Συγγνώμη Ιωάννα. Και σε σένα και στην οικογένειά μου. Είχα εμμονή μαζί σου» είπε η Έφη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This