Κλέφτες χαλκού άφησαν χωρίς οξυγόνο τους ασθενείς στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου!

Must Read

Ούτε ιερό, ούτε όσιο έχουν οι κλέφτες χαλκού, οι οποίοι δεν δίστασαν να εισβάλουν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και στην προσπάθειά τους να κλέψουν χάλκινους σωλήνες που βρίσκονται στο προαύλιο χώρο, να αφήσουν για ώρες χωρίς οξυγόνο τους ασθενείς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι δράστες έκοψαν το σύρμα του νοσοκομείου και προσέγγισαν τον εξωτερικό χώρο όπου είναι εγκατεστημένοι οι σωλήνες χαλκού που παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς του νοσοκομείου.

Ωστόσο, στην προσπάθειά τους να κόψουν τους σωλήνες με αιχμηρό αντικείμενο, προκάλεσαν βλάβη στη μονάδα Vacuum, η οποία παράγει αρνητική πίεση. Αυτό είχε ως συνέπεια για δύο ώρες να κινδυνέψουν δυνητικά ασθενείς που έχρηζαν νοσηλεία με τη συνδρομή της μονάδας Vacuum, η οποία διοχετεύει οξυγόνο στο νοσοκομείο σε κατάλληλες υποδοχές, για την αναρρόφηση των μετρήσεών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για τη νοσηλεία των ασθενών με τη συσκευή Vacuum γίνεται συνήθως δύο με τρεις φορές στο οκτάωρο, οπότε ουσιαστικά το δίωρο της βλάβης -έως τη στιγμή της επιδιόρθωσης- ήταν οριακό για το νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου» Παναγιώτης Τουχτίδης με δηλώσεις του στο thesstoday.gr επιβεβαίωσε την απόπειρα καταστροφής στους σωλήνες χαλκού του νοσοκομείου, ωστόσο, εξηγεί ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα.

«Όντως προσπάθησαν να πάρουν ενδεχομένως τους χάλκινους σωλήνες, είτε του οξυγόνου είτε του Vacuum για τις αναρροφήσεις. Το οξυγόνο δεν έπαθε κάποιο πρόβλημα, αλλά η τάση του Vacuum “έπεσε” για δύο ώρες, με τη βλάβη να αποκαθίσταται άμεσα», τόνισε ο κ. Τουχτίδης, υπογραμμίζοντας ότι το δίωρο της βλάβης οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά. «Τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο με τα back-ups στις κλινικές, μεταφέροντας ηλεκτρικές αναρροφήσεις -που έχουμε προμηθευτεί από πολύ νωρίτερα- στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, ακριβώς για να αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με τους ασθενείς», δήλωσε ο κ. Τουχτίδης.

Πηγές από το νοσοκομείο επισημαίνουν στο thesstoday.gr ότι για το συμβάν βανδαλισμού στη μονάδα οξυγόνου κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This