Πέραμα: Η κρίσιμη κατάθεση του επικεφαλής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ενεπλάκη στην αιματηρή καταδίωξη (video)

«Όταν εμβόλισε τα δύο πρώτα δίκυκλα, καταλάβαμε ότι ο οδηγός του οχήματος θα έκανε τα πάντα για να διαφύγει, ακόμα και να σκοτώσει αστυνομικούς που θα βρίσκονταν στην πορεία του...»

Must Read

Τα λάστιχα του οχήματος των Ρομά που καταδίωξαν στο Πέραμα, υποστήριξε ότι πυροβόλησε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., επικεφαλής των επτά κατηγορούμενων αστυνομικών, στο πλαίσιο της κατάθεσής του ενώπιον του ανακριτή.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπαστυνόμος που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Open, αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, αφού ήταν ο προϊστάμενος των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ενεπλάκησαν στη μοιραία καταδίωξη που κόστισε τη ζωή ενός 20χρονου Ρομά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υπαστυνόμος υποστηρίζει στην κατάθεσή του τα ακόλουθα: «Όταν εμβόλισε τα δύο πρώτα δίκυκλα, καταλάβαμε ότι ο οδηγός του οχήματος θα έκανε τα πάντα για να διαφύγει, ακόμα και να σκοτώσει αστυνομικούς που θα βρίσκονταν στην πορεία του. Τότε, από το φόβο μου και την ταραχή μου ότι θα σκότωνε τους συναδέλφους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή τους και μη έχοντας άλλο τρόπο να σταματήσουμε το όχημα, πυροβόλησα σημαδεύοντας τα ελαστικά του αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιηθεί.

»Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει στην οδό Ελπίδος προς τα κάτω. Τότε, εγώ ευρισκόμενος στην δεξιά μεριά του αυτοκινήτου, δηλαδή της μεριάς του συνοδηγού, πυροβόλησα ξανά σημαδεύοντας το αυτοκίνητο, προκειμένου να το ακινητοποιήσω και να σώσω τη ζωή των συναδέλφων μου, καθώς δεν είχε σταματήσει την πορεία του».

Επιχειρησιακά λάθη

Σε σχέση με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα επιχειρησιακά λάθη που έγιναν στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως αναφέρει η Μίνα Καραμήτρου, αυτή έχει ανατεθεί σε αντιστράτηγο και δεν αφορά μονάχα την εντολή γιατί δεν σταμάτησε η καταδίωξη, αλλά γιατί στην καταδίωξη δεν στάλθηκαν και οχήματα ή και γιατί δεν κινητοποιήθηκε και η ΟΠΚΕ.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπαρκτό το σενάριο πτώσης της κυβέρνησης

 Τουλάχιστον 7 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έχουν βγει στη γύρα ψάχνοντας για μεταγραφή. Δε μιλάμε για θεωρίες συνωμοσίας υποθετικά...

More Articles Like This