27/11/2021

«Κουκούλωμα» του φρικτού θανάτου του 45χρονου λιμενεργάτη με εργαλείο το ΑΠΕ!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:

Για να συγκαλύψει τις ευθύνες των Κινέζων της Cosco για το φρικιαστικό δυστύχημα του άτυχου εργαζόμενου που διαμελίστηκε από γερανογέφυρα

Ένοχη σιωπή από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα για τις συνθήκες θανάτου του 45χρονου λιμενεργάτη που διαμελίστηκε από γερανογέφυρα στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων της κινεζικής Cosco στο Ικόνιο.

Από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας διέρρευσε ανωνύμως από τα «παπαγαλάκια» τους πως ο άτυχος εργαζόμενος δεν εργαζόταν, όταν διαμελίστηκε στις ράγες της γερανογέφυρας 10 του προβλήτα «Ελ. Βενιζέλος».

Την «είδηση» ότι ο 45χρονος λιμενεργάτες δεν εργαζόταν μετέδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) που υπάγεται απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου και αναπαράχθηκε από μέσα ενημέρωσης, προσπαθώντας να εξωραΐσουν τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά το οποίο διαχειρίζονται οι Κινέζοι της Cosco.

Από το ΑΠΕ μεταδόθηκε πως ο άτυχος εργαζόμενος μόλις είχε σχολάσει και επέστρεφε να πάρει από το σημείο κάποια προσωπικά αντικείμενα.

Όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Ο άτυχος 45χρονος λιμενεργάτης εργαζόταν και μάλιστα είχε βάρδια από τις 3 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου, ενώ έχασε τη ζωή του λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, άρα ενώ εργαζόταν και όχι μετά τη λήξη της βάρδιας του…

Τι ήθελε να αποκρύψει η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και του ΑΠΕ;

Τις εγκληματικές ευθύνες των Κινέζων της Cosco ως προς την τήρηση των συνθηκών ασφαλείας στους χώρους εργασίας.

Η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Σήμερα (Σ.Σ. Δευτέρα) το απόγευμα ένας συνάδελφος μας λιμενεργάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο τέρμιναλ της ΣΕΠ. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας στους οικείους και στους συναδέλφους του και απαιτούμε τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο δυστύχημα.

Δυστυχώς, ο θάνατος του συναδέλφου μας αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στους εργασιακούς χώρους και στις Προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ όσον αφορά σε θέματα υγείας και ασφάλειας. Οι ευθύνες για το τραγικό συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά θα πρέπει ν’ αναζητηθούν όμως και στον τρόπο λειτουργίας που έχει επιλεγεί μια δεκαετία τώρα στο τέρμιναλ της ΣΕΠ».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν οι εκπρόσωποι των λιμενεργατών στο ότι οι Κινέζοι της Cosco έχουν δώσει σε υπεργολάβους τις εργασίες φορτοεκφόρτωσης των κοντέινερ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων.

Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ αναφέρει σχετικά:

«Η εντατικοποίηση της εργασίας, η εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ο κατακερματισμός των συναδέλφων μας μέσω διαφορετικών εργολάβων είναι παράγοντες που μπορεί ν’αυξάνουν τα κέρδη για τις εταιρείες τους αλλά παράλληλα αυξάνουν και τους κινδύνους για εμάς τους εργαζόμενους. Μια δεκαετία τώρα, δικαίως διεκδικούν οι συνάδελφοι μας λιμενεργάτες στις Προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ να ενταχτούν στα βαρέα και ανθυγιεινά και η απάντηση που παίρνουν από την εργοδοσία είναι η προσφυγή του ΣΕΒ για να ακυρώσει την ένταξη τους!

Φτάνει πια! Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και τα ιδιωτικά μονοπώλια φέρνουν εντατικοποίηση της δουλειάς,  παρασιτική «επιχειρηματικότητα» των κάθε λογής εργολάβων και κινδύνους για τους εργαζόμενους».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση των εργαζομένων στην εταιρεία Διακίνηση που έχει αναλάβει ως υπεργολάβος τις εργασίες στο ΣΕΜΠΟ.

«Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, έρχεται να επιβεβαιώσει με το πιο τραγικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του Σωματείου μας, τις αγωνίες των συναδέλφων για πιθανό θανατηφόρο ατύχημα μέσα στο λιμάνι. Δεν είναι η “κακιά” στιγμή. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας. Είναι αποτέλεσμα των απανωτών κόντρα βαρδιών, των υπερωριών, το πετάμε “νέους εργάτες” να κολυμπήσουν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων με αφορμή τον τραγικό θάνατο που βρήκε 45χρονος εργαζόμενος όταν χτυπήθηκε από γερανογέφυρα ζητεί 6ωρες πόστες, κατάργηση των κόντρα βαρδιών, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων έχει λάβει απόφαση για 24ωρη απεργία στην πύλη του ΣΕΠ μέχρι τις 12 το βράδυ της Τρίτης.

Για «άγνωστο λόγο» βρέθηκε ο 46χρονος στη γερανογέφυρα, ισχυρίζεται ο υπεργολάβος των Κινέζων

Από την πλευρά της η εταιρεία DPort Services που έχει αναλάβει ως υπεργολάβος τις εργασίες στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, αποφεύγει να απαντήσει στις καταγγελίες των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Αρκείται να εκφράσει την οδύνη της, ενώ ως προς τις συνθήκες θανάτου του 45χρονου εργαζόμενου υποστηρίζει πως ήταν «για άγνωστο λόγο» στην απογευματινή βάρδια, στο ίδιο μήκος κύματος με τις πληροφορίες του ΑΠΕ και τις διαρροές από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Σε ανακοίνωση της η DPort Services που έχει αναλάβει την υποστήριξη της λειτουργίας και της διαχείρισης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά για λογαριασμό της θυγατρικής της Cosco, ΣΕΠ Α.Ε, αναφέρει:

«Ο εκλιπών βρισκόταν για άγνωστο λόγο, στην απογευματινή βάρδια και ώρα 17:16 της 25ης Οκτωβρίου του 2021, πλησίον της γερανογέφυρας νούμερο 10 του Προβλήτα ΙΙ. Η γερανογέφυρα ξεκίνησε να κινείται με εξαιρετικά αργή ταχύτητα – σύμφωνα με τη συνήθη λειτουργία της – όταν για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους ήρθε σε επαφή με τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο».

Στην ίδια ανακοίνωση η DPort Services αναφέρει πως σε ένδειξη πένθους τηρείται παύση εργασιών έως τις 11 το βράδυ της Τρίτης, κάτι που είχε ήδη αποφασίσει το σωματείο των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβάλλεται το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση Μητσοτάκη λόγω της νέας μετάλλαξης

Τη μετάθεση του προγραμματισμένου για τις 3-5 Δεκεμβρίου τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για...

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Πριν τρομοκρατηθούμε, ας περιμένουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η μετάλλαξη Όμικρον»

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην επιστημονική κοινότητα μετά από την εμφάνιση της μετάλλαξης...

Ηλίας Μόσιαλος για μετάλλαξη Όμικρον: «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, να εμβολιαστούν άμεσα, οι εμβολιασμένοι να κάνουν 3η δόση»

«Δεν ξέρουμε εάν θα επικρατήσει η νέα παραλλαγή, αλλά είναι πολύ πιθανό να έχουμε επαρκή προστασία από τα υπάρχοντα εμβόλια»

Μηχανική βλάβη στην κύρια μηχανή πλοίου με 63 επιβαίνοντες στην Σκόπελο

Μηχανική βλάβη διαπιστώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο πλοίο «Εξπρές Σκιάθιος» στη Σκόπελο.Όπως έγινε...

Νίκος Καπραβέλος: «Κλείσιμο σχολείων για δέκα μέρες, γήπεδα χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown για τους ανεμβολίαστους»

Την εκτίμηση ότι πρέπει να ληφθούν σκληρά οριζόντια μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας,...

Μυστήριο με την εξαφάνιση 43χρονης μητέρας από την Κω – Η χαμένη ταυτότητα, η γνωριμία και το ακτοπλοϊκό εισιτήριο

«Δυστυχώς, έχουν περάσει πέντε ολόκληροι μήνες και ο νους μας πάει στο κακό»

Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα – Βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες

Νέα επιδείνωση του καιρού βρίσκεται προ των πυλών με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά...

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Σκύρου

Σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:46 στο Αιγαίο, σε απόσταση...

Αθηνά Λινού: «Οι επιστήμονες περιμένουν με κομμένη ανάσα, φαίνεται ότι η νέα μετάλλαξη είναι πολυμεταδοτική»

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους επιστήμονες παγκοσμίως η νέα μετάλλαξη Όμικρον. Η καθηγήτρια...

Σοβαρά προβλήματα στη Λέσβο από τις βροχοπτώσεις

Προβλήματα στη Λέσβο προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση, που συνοδευόταν από θυελλώδεις ανέμους, το βράδυ...

Ο κόσμος παγώνει αλλά ΔΕΗ και ΔΕΠΑ δίνουν διαφήμιση στο «πασίγνωστο» site, Tomanifesto!

Υπάρχει λοιπόν μία ιστοσελίδα που λέγεται tomanifesto. Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χρηστών...

Κρήτη: Τεράστια αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά για τον εντοπισμό 124 κλεμμένων… προβάτων!

Τεράστια επιχείρηση με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, και τα...

Διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Αλεποχώρι-Σχοίνος λόγω της πλημμύρας

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση και στα Μέγαρα, με ορμητικούς χειμάρρους που σχηματίστηκαν,...

Υπό συζήτηση η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού

Η απειλή της νέας αφρικανικής μετάλλαξης ΝΟΥ έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, τα οποία επεξεργάζονται...

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε 4χρονη από την Καλλιθέα

Amber alert για την εξαφάνιση της 4χρονης Αθηνάς Χιτζάζι, από την περιοχή της Καλλιθέας...

Αυτός είναι ο άτυχος άνδρας που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην Ηλεία

Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ο άτυχος άντρας, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ιατροδικαστική εξέταση «έδειξε» την αιτία θανάτου του 13χρονου Φώτη στις Σέρρες

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την τοπική κοινωνία της Αμφίπολης...

Ο καρκίνος λύγισε την γυναίκα του δολοφονημένου Μανώλη Καντάρη! Τον είχαν σφάξει Αφγανοί για μια κάμερα στο κέντρο της Αθήνας!

Όλα είχαν γίνει τον Μάϊο του 2011 και ενώ πήγαινε στο μαιευτήριο την γυναίκα του για να γεννήσει!

Ξεσπά η θεία του 13χρονου Φώτη που πέθανε στον ύπνο του: «Δεν είχε κορωνοϊό το παιδί»

Βαρύ πένθος ένα μαύρο σύννεφο με αναπάντητα γιατί έχει...

Η φωτογραφία με την Άννα Μαρία Βέλλη κακοποιημένη από σύντροφό της!

«Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των...

Παυλόπουλος – Ρέβη: Ώρα για… διαζύγιο στο πρωινό του Open

Τι συμβαίνει τελικά με το πρωινό δίδυμο Ακης Παυλόπουλος-...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ