28η Οκτωβρίου: Ακυρώνονται οι παρελάσεις σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Οικονόμου: «Κανονικά οι παρελάσεις αύριο, με εξαίρεση τις περιοχές που αποφάσισαν οι Περιφέρειες»

Must Read

Ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος – λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19. 

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ακυρώνονται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ οι παρελάσεις μαθητών, φοιτητών, πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων «λόγω της αύξησης κρουσμάτων Covid-19» και «για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης».

Η απόφαση της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αναλυτικά αναφέρει: «Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, ακυρώνεται σε όλη την Περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί».

Οικονόμου: «Κανονικά οι παρελάσεις αύριο, με εξαίρεση τις περιοχές που αποφάσισαν οι Περιφέρειες»

Οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά με εξαίρεση τις περιοχές όπου οι Περιφέρειες αποφάσισε να μην γίνουν, λόγω επιβαρυμένου ιικού φορτίου ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, σημειώνοντας πως δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συνέστησε σε όσους παρακολουθήσουν τις παρελάσεις να χρησιμοποιήσουν μάσκα και να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ενώ για όσους παρελάσουν, δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα, παρά μόνο κατά την προσέλευσή τους και απομάκρυνσής του από το χώρο διεξαγωγής της παρέλασης. Σημειώνεται επίσης ότι στη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα μετέχουν εφέτος μόνο στρατιωτικά τμήματα.

Η προγραμματισμένη για αύριο μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί αφού για την ημέρα αυτή έχει κηρυχθεί -με απόφαση του Πρωθυπουργού- εθνικό πένθος, καθώς θα γίνει η κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

Διαβάστε ακόμα:

Ούτε στο Μέτσοβο παρέλαση λόγω κρουσμάτων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This