Ντροπή! Το ΕΣΥ αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα

Η χώρα μας μετατρέπεται γρήγορα και σταθερά σε ένα τριτοκοσμικό κράτος που δεν μπορεί, πλέον, να επιτελέσει τον ρόλο του

Must Read

Εικόνες ντροπής, που προκαλούν έντονη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας, αντικρίζουν όσοι έχουν την ατυχία να επισκεφτούν εφημερεύον νοσοκομείο στην Αθήνα του 2021.

Άνθρωποι συνωστισμένοι σαν σαρδέλες, ράντζα αραδιασμένα σε κάθε διάδρομο, δωμάτια ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο και γιατροί που τρέχουν σαν τρελοί για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, είναι το καθημερινό σκηνικό που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα, την ώρα που η χώρα βρίσκεται εν μέσω της αναζωπύρωσης του κορωνοϊού και του κινδύνου να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα ακόμα σφοδρότερο κύμα της πανδημίας.

Η μαρτυρία γυναίκας που χρειάστηκε να βρεθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και να περιμένει 11 ώρες για να νοσηλευτεί ο πατέρας της, σοκάρουν, προκαλούν αποτροπιασμό και γεννούν ερωτήματα. Αυτό είναι το σύγχρονο κράτος που έχουμε, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Tύπου με την Άνγκελα Μέρκελ; Αυτό είναι το στελεχωμένο ΕΣΥ που υποστηρίζουν με κάθε ευκαιρία πως δημιούργησαν οι υπουργοί Υγείας, χωρίς ίχνος ντροπής; Αυτά είναι τα δημόσια νοσοκομεία που θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας εν όψει του τέταρτου κύματος της πανδημίας;

Όχι, οι εικόνες που παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία» αποδεικνύουν πως όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα ενοχλητικά -πλέον- ευχολόγια και ψεύδη των κυβερνώντων, οι οποίοι επιχειρούν να κρύψουν την αλήθεια πίσω από παχιά λόγια και στοιχεία. Και η αλήθεια είναι μία: η χώρα μετατρέπεται γρήγορα και σταθερά σε ένα τριτοκοσμικό κράτος που δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του. Στην πραγματικότητα, η οκταετής κρίση των Μνημονίων διέλυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ η εμμονή της κυβέρνησης με τον ιδιωτικό τομέα και η απέχθειά της σε οτιδήποτε κρατικό τού δίνει τη χαριστική βολή.

Πλεύρης και Γκάγκα οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις

Για τις εικόνες που φέρνει στο φως η «δημοκρατία», ο κ. Πλεύρης και η κυρία Γκάγκα οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις. Ιδιαίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η οποία μέχρι πρότινος ήταν μάχιμη γιατρός στο νοσοκομείο «Σωτηρία», οφείλει να εξηγήσει αν αυτό το ΕΣΥ ανταποκρίνεται σε ένα σύγχρονο δυτικό κράτος, το οποίο μάλιστα καυχιέται για την αποτελεσματικότητά του.

Όμως, εξηγήσεις πρέπει να δώσει συνολικά η κυβέρνηση, η οποία, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης, αποφάσισε τον Σεπτέμβριο να θέσει εκτός εργασίας 6.000 υγειονομικούς, τα κενά των οποίων παραμένουν ακόμα και σήμερα ακάλυπτα, δημιουργώντας έτσι τεράστια τρύπα στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να σταματήσει να κρύβεται, και να λογοδοτήσει για τη σημερινή κατάσταση του ΕΣΥ και για το αποτύπωμα που αυτό έχει στη νοσηλεία των ασθενών, είτε μιλάμε για περιστατικά κορωνοϊού είτε όχι. Εκτός και αν έχουν πειστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό πως το κράτος είναι τσιφλίκι τους, οι γιατροί και οι νοσηλευτές σκλάβοι και οι πολίτες… ιθαγενείς!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This