Ηλίας Μόσιαλος: «Έσχατη λύση το lockdown, αρκεί να κάνουμε όλα όσα πρέπει» (video)

«Ανοσοκατεσταλμένοι και εμβολιασμένοι πρέπει να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση»

Must Read

Η επίταση των εμβολιασμών με «επίκεντρο» την τρίτη δόση, είναι, σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλία Μόσιαλο, ένα από τα βασικά στοιχεία του «Plan B» που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, αν ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου, όπως είπε, να αποφύγουμε την πιθανότητα ενός νέου lockdown.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, αναλύοντας το εν λόγω «Plan B» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, είπε ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τόσο τα μέτρα, όσο και οι ποινές για την παράβασή τους, καθώς και να υπάρχει υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αλλά και ο απαραίτητος έλεγχος για την τήρηση του συγκεκριμένου μέτρου.

Έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν οι εμβολιασμοί

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς, είπε πως «ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν οι εμβολιασμοί της πρώτης δόσης και αυτό είναι ευχάριστο» και τόνισε ξανά τη σημασία της τρίτης (ενισχυτικής) δόσης του εμβολίου, σε πρώτη φάση για τους ανοσοκατεσταλμένους και, κατόπιν, για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες. Ο ίδιος σημείωσε ότι, αν ο αριθμός των ανεμβολίαστων μειωθεί από 600.000 σε 300.000 και, τελικά, σε 200.000, δεν θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα.

«Σε κάθε περίπτωση», ανέφερε «δεν πάμε στο lockdown αμέσως», καθώς αποτελεί το έσχατο μέτρο που μπορεί να πάρει μια χώρα αυτή τη στιγμή. «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί, αν κάνουμε σωστά αυτά που πρέπει να κάνουμε τις επόμενες ημέρες», τόνισε.

  • Δείτε τις δηλώσεις του Ηλία Μόσιαλου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This