Απόστολος Αθανασιάδης: «Μια έγκυος έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να διασωληνώθεί και 30% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει» (video)

Must Read

Αναφορά στον εμβολιασμό των εγκύων έκανε ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αθανασιάδης.

Όπως είπε, πριν μόλις λίγες ημέρες μια 27χρονη ανεμβολίαστη πέθανε στο Ιπποκράτειο, ενώ και μια 38 ετών έγκυος κατέληξε. «Η 27χρονη είχε έρθει σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο» τόνισε και συμπλήρωσε: «Το 1% των θανάτων είναι νέοι 18-39 ετών. Στο κομμάτι των εγκύων πλέον βλέπουμε λιγότερα περισταστικά λόγω του ότι ο περίγυρος τους συνήθως εμβολιάζεται, αλλά τα λίγα περιστατικά που βλέπουμε είναι πολύ πιο βαριά. Στις περισσότερες περιπτώσεις αναγκαζόμαστε να τερματήσουμε την εγκυμοσύνη».

Όπως εξήγησε, η εγκυμοσύνη από μόνη της ρίχνει το ανοσοποιητικό σύστημα της εγκύου και άρα μια έγκυος έχει 2 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να διασωληνώθεί και 30% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει σε σχέση με μια νέα που δεν είναι έγκυος.

Περισσότερες από 200.000 έγκυες σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη εμβολιαστεί χωρίς κανένα πρόβλημα

Μάλιστα, έκανε σαφές πως πρέπει όλες οι έγκυες γυναίκες να εμβολιαστούν με δεδομένο πως πάνω από 200.000 σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη εμβολιαστεί χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ επεσήμανε ότι οι επίσημες οδηγίες είναι υπέρ του εμβολιασμού.

«Στην ιατρική κοινότητα υπάρχουν γιατροί που δεν συνιστούν τον εμβολιασμό στις εγκύους, παρόλα αυτά οι κατευθηντήριες οδηγίες πρέπει να ακολουθούνται από όλους απαρέκλιτα. Η πλειονότητα των γιατρών είναι υπέρ του εμβολιασμού για όλες τις γυναίκες» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This