Ηλίας Μόσιαλος: Τα ΜΜΕ φέρουν μεγάλη ευθύνη για το ότι οι πολίτες δεν εμβoλιάζονται (video)

«Η πλειονότητα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν είναι κατά των εμβολίων, αλλά φοβάται ότι θα πεθάνει από το εμβόλιο», υποστήριξε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE

Must Read

Για τη σημασία των εμβολιασμών στις μεγαλύτερες ηλικίες, την ευθύνη των ΜΜΕ στη σωστή ενημέρωση των πολιτών, αλλά και για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στη χώρα μας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, επισημαίνοντας πως, κακά τα ψέματα, η μεγάλη πλειοψηφία των μη εμβολιασμένων φοβάται μήπως πεθάνει κάνοντας το εμβόλιο.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ειδική εκπομπή «COVID19 Ώρα μηδέν» της ΕΡΤ3, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι ένας εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50 μετράει όσο τρεις εμβολιασμοί στις νεότερες ηλικίες, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει όλοι οι 50 και άνω να κάνουν και τρίτη δόση, για να μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ. Αναφερόμενος δε στους ανεμβολίαστους, ο καθηγητής σχολίασε πως η πλειονότητα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν είναι κατά των εμβολίων, αλλά φοβάται ότι θα πεθάνει από το εμβόλιο, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος που πιστοποιημένα πέθανε από εμβόλιο m-RNA τους τελευταίους 5-6 μήνες στη χώρα μας.

Μάλιστα, άφησε και αιχμές για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι, στην αρχή των εμβολιασμών δόθηκε πολύ μεγάλη δημοσιότητα στις αρνητικές ειδήσεις και στα όποια προβλήματα προέκυψαν από το AstraZeneca, ενώ το τελευταίο εξάμηνο δεν υπήρξε κάτι ανάλογο με τα m-RNA εμβόλια. Αναφορικά δε με τις ευθύνες των ΜΜΕ, ο καθηγητής επισήμανε και ότι δεν πρέπει να προβάλλουν γνώμες ανθρώπων που δεν είναι ειδικοί.

Ανεμβολίαστοι στην πλειοψηφία τους οι εκατομμύρια νεκροί από την πανδημία

Συνεχίζοντας, ο Ηλίας Μόσιαλος κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν το γεγονός ότι τους τελευταίους 5-6 μήνες δεν υπάρχουν θάνατοι ή προβλήματα από το εμβόλιο με τους τουλάχιστον 5 εκατομμύρια νεκρούς της πανδημίας, στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι, και τους δεκάδες χιλιάδες που νοσηλεύονται.

Τέλος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο για ένα νέο lockdown μέσα στις γιορτές, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι «αν τα μέτρα δεν υλοποιηθούν, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει διλήμματα, με έσχατο το lockdown». Πρόσθεσε δε ότι η Πολιτεία μπορεί να εξετάσει τοπικούς περιορισμούς ή την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα να γίνονται έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων και ταυτόχρονα να ενημερώνονται σωστά οι πολίτες.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This