Ζακ Κωστόπουλος: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του 33χρονου

Κρίσιμες οι καταθέσεις των μαρτύρων

Must Read

Συνεχίζεται σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για το βάναυσο θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο Κέντρο της Αθήνας. Η δίκη, η οποία άρχισε στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεχιστεί με τις καταθέσεις των μαρτύρων οι οποίοι ξεπερνούν τους 40.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν μεταξύ άλλων και οι ιατροδικαστές, που θα κληθούν να περιγράψουν τα αίτια θανάτου του θύματος. Στο εδώλιο κάθονται έξι πρόσωπα, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ενώ η οικογένεια του θύματος ζητά να μετατραπεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος, έναν μεσίτη και τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν όλοι στην τραγική κατάληξη εκείνης της ημέρας.

Ποιοι κατέθεσαν στην πρώτη συνεδρίαση

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του δικαστηρίου, κατέθεσαν οι συγγενείς του θύματος, η μητέρα, ο πατέρας και ο αδελφός του οι οποίοι σκιαγράφησαν την προσωπικότητα του Ζακ Κωστόπουλου, έκαναν λόγο για ρατσιστικό έγκλημα και επέρριψαν ευθύνες στην αστυνομία.

«Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατούσαν. Πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα στη φυλακή, ενώ αυτοί είναι έξω. Πώς είναι δυνατόν; Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα» κατέθεσε οργισμένος ο πατέρας του ακτιβιστή, Ευθύμιος Κωστόπουλος, ενώ η μητέρα του ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να μη μείνει ατιμώρητος ο θάνατος του παιδιού της.

«Παρακαλώ, μην αφήσετε η κοινωνία να γίνει έτσι, που ο ένας να σκοτώνει έναν άλλο άνθρωπο και να λέει οποιαδήποτε δικαιολογία. Τίποτα δεν δικαιολογεί το φόνο ενός ανθρώπου, ούτε η περιουσία μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σε άμυνα, θα μπορούσαν να τον αφήσουν μέσα στο μαγαζί και τον συλλάβουν στη συνέχεια. Και έτσι ίσως το παιδί μου να ήταν εδώ και να σας έλεγε γιατί μπήκε στο μαγαζί και να μην είναι μέσα σε ένα υγρό τάφο» ανέφερε, φανερά συγκινημένη, η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη.

Ο αδελφός του θύματος, Νίκος, χαρακτήρισε «ρατσιστικό έγκλημα» το θανατηφόρο λιντσάρισμα του αδελφού του: «για μένα είναι ρατσιστικό έγκλημα. Θεώρησαν ότι δεν αξίζει να ζει», είπε στην κατάθεσή του, προσθέτοντας ότι ο αδελφός του πιθανότατα τρομοκρατήθηκε από κάποιους και γι΄αυτό το λόγο έτρεξε μέσα στο κοσμηματοπωλείο: «Ήταν ένα παιδί που φοβόταν και πάντα είχε το νου του μην συμβεί κάτι. Κάποιος ή κάτι τον τρόμαξε και προσπάθησε να κρυφτεί κάπου αλλά βρήκε το λάθος σημείο».

Διαβάστε ακόμα:

Γονείς Ζακ Κωστόπουλου: «Ήταν μέσα στα αίματα και τον κλωτσοπατούσαν – Το παιδί μας δεν πείραξε κανέναν»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This