Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών με αφετηρία τη Βόρεια Ελλάδα (video)

Το αναγκαίο αυτό μέτρο αφορά κατά κύριο λόγο τις επιβαρυμένες περιοχές

Must Read

Από αύριο κιόλας ξεκινά η αποστολή των πρώτων φύλλων πορείας για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, με την επέλαση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού το τελευταίο 10ήμερο να πιστοποιεί, αν μη τι άλλο, πως, ακόμη κι αυτή, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει… χτες!

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η επιστράτευση, η οποία θα ξεκινήσει στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλία να ακολουθεί, δεν αφορά όλη την επικράτεια, αλλά, κατά κύριο λόγο, τις επιβαρυμένες περιοχές, όπου η πίεση στα νοσοκομεία έχει καταντήσει αφόρητη. Είναι ένα (ακόμη) μέτρο που κρίνεται αναγκαίο, ιδίως από τη στιγμή που εξακολουθούν, λόγο μη εμβολιασμού τους, να υπάρχουν γιατροί που είναι σε αναστολή και δεν δύνανται να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε εκ νέου το lockdown ως λύση

Όπως, άλλωστε, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα». Τέλος, ο πρωθυπουργός απέκλεισε για ακόμα μία φορά το lockdown ως λύση.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη το ΑΧΕΠΑ ξεκινάει την εφημερία με τρεις διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και γεμάτα κρεβάτια. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 εισαγωγές, ενώ το προσωπικό ανησυχεί για το πώς θα κυλήσει το βράδυ.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This