Η πρόταση των ειδικών είναι μία: «Ή εμβολιάζεστε ή πεθαίνετε!»

Καλύπτει η τρίτη δόση τη μετάλλαξη Δέλτα;

Must Read

Άλλη μία τραγική ημέρα και η σημερινή για τη χώρα. Συνεχίζεται το θρίλερ της πανδημίας με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται συνεχώς. Όλο και περισσότεροι καθημερινά παραδέχονται ότι η εμβολιαστική εκστρατεία απέτυχε, ωστόσο επιστήμονες και κυβερνώντες δεν σταματούν να προτάσσουν ως μόνη λύση στην πανδημία τον εμβολιασμό.

Θωμαΐδης: «Μείωση κρουσμάτων αν γίνει η τρίτη δόση»

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης δήλωσε ότι ο μαζικός εμβολιασμός με την τρίτη δόση μπορεί να εξαλείψει σχεδόν τα κρούσματα στους εμβολιασμένους μέσα σε μια εβδομάδα. «Αν δε αυξηθούν οι πολίτες που θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, τότε σε ένα μήνα το αργότερο θα μειωθεί συνολικά το πανδημικό κύμα κατά 50% με 60%, αποφεύγοντας χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες νοσηλείες και δεκάδες θανάτους» είπε με νόημα.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι εμβολιασμένοι που έκαναν τη δεύτερη δόση πριν από τέσσερις, πέντε ή και έξι μήνες, επιβαρύνουν πλέον σημαντικά την εικόνα της πανδημίας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 1 στα 4 κρούσματα είναι πολίτες που έχουν αρχίσει να χάνουν την ανοσολογική τους απόκριση και πλέον είναι ευάλωτοι στον κορωνοϊό».

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ ανέφερε μάλιστα ότι, υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση, μπορεί να αυξήσει τα αντισώματα έναντι της μετάλλαξης Δέλτα σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά.

«Αμέσως μία εβδομάδα μετά την τρίτη δόση, οι άνθρωποι αυτοί καλύπτονται σχεδόν καθολικά και έναντι της Δέλτα. Ανεβαίνουν πιο γρήγορα τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση, σε μία εβδομάδα. Πρέπει να το πουν κι άλλοι επιστήμονες αυτό, να το καταλάβει ο κόσμος. Μπορούμε δηλαδή, επιταχύνοντας την τρίτη δόση στους εμβολιασμένους να έχουμε μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων μέσα σε μία εβδομάδα.

Εάν εμείς τώρα διπλασιάζαμε ή τριπλασιάζαμε γενικώς τους εμβολιασμούς, σαφέστατα θα είχαμε μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων μέσα στον επόμενο μήνα, ακόμη και 50% με 60%. Αλλά αυτή τη στιγμή το σίγουρο είναι από τη βιβλιογραφία, ότι αν κάνουμε την τρίτη δόση στους εμβολιασμένους θα γλιτώσουμε τουλάχιστον αυτό το ποσοστό, που είναι στο 25%», τονίζει ο κ. Θωμαΐδης.

Διαβάστε ακόμα:

«Κλειδώνουν» νέα μέτρα: Αυτές είναι οι αλλαγές σε εστίαση, σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This