Πέθανε ένας πλήρως εμβολιασμένος 49χρονος και ένας ανεμβολίαστος 22χρονος με υποκείμενα νοσήματα

Στο Ηράκλειο και στη Θεσσαλονίκη

Must Read

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Aνέστη Κιούλπαλη, ένας 49χρονος στο Ηράκλειο που ήταν πλήρως εμβολιασμένος και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, πέθανε το πρωί από μαζική πνευμονική εμβολή.

«Έκανε μία από τις αναπάντεχες αλλά αναμενόμενες επιπλοκές του κορωνοϊού, μαζική πνευμονική εμβολή. Είναι από αυτά τα περιστατικά που μας καταρρακώνουν γιατί ήταν ένας νέος υγιής άνθρωπος κατά τα άλλαμ που δυστυχώς κατέληξε», είπε ο κ. Κιούλπαλης στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και πρόσθεσε πως πρόκειται για αντίστοιχη περίπτωση με αυτή του πρώτου θύματος του κορωνοϊού στην Κρήτη, του Γερμανού καθηγητή.

Ο γιατρός έσπευσε να κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην φοβούνται: «Δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επειδή πέθανε ένας εμβολιασμένος, δεν πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Είναι η εξαίρεση αλλά δυστυχώς αυτές τις περιπτώσεις θα τις έχουμε γιατί όσο αυξάνονται τα κρούσματα αυξάνονται και οι πιθανότητες ένας εμβολιασμένος να νοσήσει. Παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια έχουν χάσει την αρχική μεγάλη αποτελεσματικότητά τους λόγω των μεταλλάξεων, παραμένουν τα μεγάλα όπλα προφύλαξης απέναντι στον ιό».

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης εν τω μεταξύ, κατέληξε ένας 22χρονος με κορωνοϊό, ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και δεν είχε εμβολιαστεί.

Αν και νοσηλευόταν με παροχή οξυγόνου σε απλή κλίνη covid του νοσοκομείου, υπήρξε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του χθες, που οδήγησε στον θάνατό του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This