Κλειστοί σταθμοί Μετρό την Τετάρτη λόγω Πολυτεχνείου – Στάσεις εργασίας σε ΜΜΜ την Πέμπτη για το τραγικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ

«Ένας ακόμα εργάτης δεν γυρίζει στην οικογένειά του από την εντατικοποίηση της εργασίας, την επιλογή της εργοδοσίας να μην παίρνει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς»

Must Read

Κλειστοί θα παραμείνουν συγκεκριμένοι σταθμοί του Μετρό αύριο, Τετάρτη 17/11, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει από τις 15:00, ενώ οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» από τις 16:30. Ως εκ τούτου, οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Παράλληλα, τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στάσεις εργασίας, εξάλλου, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Πέμπτη 18 του μήνα, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας, με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ.

Άμεση απόδοση ευθυνών

Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλαν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ζητώντας άμεση απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στη γραμμή 1 του Μετρό, καθώς και συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας.

Όπως αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος εργαζομένου συναδέλφου μας του ΗΣΑΠ. Ένας ακόμα εργάτης δεν γυρίζει στην οικογένειά του από την εντατικοποίηση της εργασίας, την επιλογή της εργοδοσίας να μην παίρνει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε: άμεση απόδοση ευθυνών του τραγικού δυστυχήματος. Πρόληψη και Συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας».

Από την πλευρά του και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ζητά την απόδοση των ευθυνών και την κατάργηση των εργολαβικών εταιρειών στους χώρους εργασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This