Γιάννης Τοπαλούδης: «Η Ελένη μας ζωντανεύει μέσα από κάθε αντικείμενο, ο σκοπός της έκθεσης για μας είναι ιερός»

Must Read

Με αφορμή την έκθεση «She’s Gone», η οποία συνδιοργανώνεται από την πρεσβεία του Ισραήλ και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και είναι αφιερωμένη στις γυναικοκτονίες, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε για την ιστορία πίσω από το ρούχο της κόρης του που έστειλαν μαζί με την σύζυγό του.

«Θα πρέπει ο καθένας μας, επειδή σηκώνει το δικό του σταυρό, να έχει υγεία και δύναμη. Να ευχηθώ σε αυτούς τους ανθρώπους καλή δύναμη. Ως προς την έκθεση, πριν από 15 με 20 ημέρες μας ενόχλησε η κ. Συρεγγέλα και μας έφερε σε επαφή με το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Να τονίσω ότι όλοι μας πρέπει να σεβόμαστε την ανθρώπινη αξία, τη γυναίκα μάνα, τη γυναίκα αδερφή, τη γυναίκα σύζυγο και θεωρώ αδιανόητο να βιαιοπραγούν και να δολοφονούν τις γυναίκες», είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Βλέπω το ρούχο και συγκινούμαι ξανά. Ήμασταν θετικοί να στείλουμε ρούχα του παιδιού μας, αλλά μας ήταν τόσο δύσκολο να το βάλουμε αυτό το ρούχο στο δέμα και να το στείλουμε, γιατί ήταν σαν να διώχναμε μέσα από τη ψυχή μας ένα κομμάτι του εαυτού μας. Η Ελένη μας ζωντανεύει μέσα από κάθε αντικείμενο. Αυτή ήταν η δυσκολία μας. Ο σκοπός της έκθεσης αυτής για μας είναι ιερός. Πιστεύω ότι ο θεατής θα συγκινηθεί και θα ταχθεί αλληλέγγυος στον αγώνα για να προστατεύσουμε τις γυναίκες, τα παιδιά τους συνανθρώπους μας» συνέχισε.

Ο κ. Τοπαλούδης θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα για το τι είναι η αγάπη. «Αγάπη σημαίνει πόνος, αγάπη σημαίνει συμμετέχω σε ότι περνάει το παιδί μου. Αγάπη είναι η συμπαράσταση».

Κλείνοντας ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας είπε: «Η Ελένη ήθελε να ταξιδέψει, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει ταξίδια, γιατί κάποια τέρατα την έστειλαν σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Ας ταξιδέψει η ψυχή της σε όλο τον κόσμο. Τα ρούχα αυτά είναι και της Ελένης, και της Καρολάιν, της Ζωής, της Δώρας, της Γαρυφαλλιάς και όλων των άλλων κοριτσιών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This