«Χρειαζόμαστε μαξιλάρια για τους ασθενείς με κορωνοϊό» – Γιατρός κάνει δημόσια έκκληση

Ξεμένουν από μαξιλάρια στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Must Read

Με δημόσια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γιατρός εντατικολόγος Χριστίνα Κυδώνα, κάνει έκκληση να δοθούν μαξιλάρια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η γιατρός αναφέρει στην ανάρτησή της ότι το νοσοκομείο χρειάζεται μαξιλάρια για τους ασθενείς στις πτέρυγες που νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

«Χρειαζόμαστε μαξιλάρια για τους ασθενείς μας στις πτέρυγες covid. Βρείτε τα, αγοράστε τα και φέρτε τα στην πύλη του Ιπποκρατείου. Θα χαρούμε πολύ και θα σας ευχαριστήσουμε δεόντως!» γράφει στο Facebook.

Η τραγική έλλειψη σε ένα είδος που θεωρείται «πρώτης ανάγκης» για τα νοσοκομεία, υποδηλώνει όχι μόνο την εφιαλτική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι σε κάθε βάρδια γιατροί και νοσηλευτές που μάχονται ηρωικά, αλλά ταυτόχρονα την αδιαφορία που επιμένει να δείχνει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, μια περίοδο όπου το ΕΣΥ «αιμορραγεί» και χρειάζεται ουσιαστική στήριξη.

Η κα. Κυδώνα είχε μιλήσει πριν από μια εβδομάδα για τις απαιτήσεις στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθουν το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, στις πρόχειρες ΜΕΘ που έχουν στηθεί και επιτηρούνται από παθολόγους που κλήθηκαν να εκπαιδευτούν, καθώς δεν υπάρχει πνευμονολόγος:

«Είναι λίγοι οι εντατικολόγοι που δουλεύουν σε αυτές τις πτέρυγες νοσηλείας περιστατικών covid και είναι ουσιαστικά αυτοί που εκπαίδευσαν, στην διάρκεια του δεύτερου κύματος, τους κοινούς παθολόγους στην χρήση τέτοιων μηχανημάτων που είναι τα high flow και τα biPAP, έτσι ώστε να αποφύγουμε τουλάχιστον το 50% των διασωληνώσεων. Πλέον, πολλοί παθολόγοι έχουν εκπαιδευτεί και στα κριτήρια διαλογής για την διασωλήνωση, γιατί δεν έχουμε κανέναν πνευμονολόγο» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» η κα Κυδώνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This