Νέα έρευνα για το Noor1: Στο… μικροσκόπιο οι καταγγελίες του μεσεγγυούχου και του μάρτυρα Βασίλη Γεωργιάδη

Στον Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά η εμπλοκή έξι προσώπων που κατήγγειλε ο 10ος νεκρός μάρτυρας.

Must Read

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Μαραγκάκη προκάλεσαν οι καταγγελίες του μεσεγγυούχου του πλοίου «Noor 1» Γιώργου Αντωνάτου και του μάρτυρα Βασίλη Γεωργιάδη που βρέθηκε νεκρός δέκα μήνες μετά την ένορκη κατάθεση που έδωσε στο Ντουμπάι, κατονομάζοντας έξι πρόσωπα πως ενέχονται στη μεταφορά του φορτίου της ηρωίνης.

Διαβάστε ακόμα: Σοβαρότατη καταγγελία για σχέση στελέχους της Οικονομικής Αστυνομίας με κατηγορούμενο για το Noor1!

Η Εισαγγελέας διαβίβασε στο νέο Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ελευθέριο Καλτάκη σχετικά ρεπορτάζ ενημερωτικών site μεταξύ των οποίων και του newsbreak.gr, προκειμένου να διερευνηθούν στο πλαίσιο της συμπληρωματικής ανάκρισης σχετικά με την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του στην υπόθεση του «Noor 1».

Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Γιώργος Αντωνάτος ο οποίος έχει οριστεί φύλακας του ναρκόπλοιου, βρήκε και παρέδωσε στις αρχές το δορυφορικό τηλέφωνο και σημειώσεις του πλοιάρχου του Noor1, καταγγέλλει πως κάποια από τα στοιχεία που προσκόμισε, έχουν «κάνει φτερά».

Ο μεσεγγυούχος μίλησε πριν ένα μήνα εκπομπή «Δίκη» στον τηλεοπτικό σταθμό Open, καταγγέλλοντας πως υπάρχουν αποδείξεις που έχει καταθέσει στις αρχές, αλλά έχουν εξαφανιστεί από τη δικογραφία!

«Η υπόθεση βρωμάει. Εκτός από έγγραφα υπάρχουν και τα στίγματα που δείχνουν πού φόρτωσε το πλοίο τα ναρκωτικά και αναφέρονται ακόμη 14 πλοία. Υπάρχουν σημειώσεις σε μπλοκάκι από τον καπετάνιο με το στίγμα για το πού θα φορτώσει τα ναρκωτικά. Τα έχω καταθέσει αυτά στις αρχές, αλλά κάποια στοιχεία έχουν εξαφανιστεί από τη δικογραφία», ανέφερε.

Επίσης, εξέφρασε φόβους για τη ζωή του, μετά και την αποκάλυψη του μυστηριώδη θανάτου του 10ου κατά σειρά νεκρού μάρτυρα στην υπόθεση του Noor 1, Βασίλη Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται πως ο μάρτυρας Β. Γεωργιάδης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Ντουμπάι, μόλις εννέα μήνες μετά την κατάθεση του στον Ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλο, ο οποίος χειριζόταν τη δικογραφία που αφορά τους αποστολείς, παραλήπτες και χρηματοδότες του φορτίου των ναρκωτικών.

«Η συγκάλυψη έχει σχέση με όσα έχει καταθέσει ο Βασίλης. Στις 28 με 29 Αυγούστου πρέπει να πέθανε. Μπορεί στο στόμα του σκύλου να υπάρχει το DNA του ανθρώπου που τον σκότωσε. Γι΄αυτό ίσως σκότωσαν και τον σκύλο, αλλά ποιος θα το ψάξει;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Αντωνάτος στην τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας: «Όταν πεθάνω, θα βγουν όλα τα ονόματα στη φόρα! Ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε» ανέφερε ο Γιώργος Αντωνάτος στο Open σε δραματικούς τόνους.

Γιώργος Αντωνάτος
Γιώργος Αντωνάτος

«Φοβάμαι. Έχει αλλάξει ριζικά η ζωή μου, αλλά ίσως να μην είναι ο τελευταίος, αλλά ο προτελευταίος μάρτυρας, διότι έρχεται κι άλλο άτομο που προστατεύεται, είναι ανώτατος λιμενικός. Ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε. Το αίμα φέρνει αίμα, ίσως θα φύγουμε κι εμείς… Αν χαθώ πάντως να ξέρετε ότι θα βγουν όλα τα ονόματα και τα στοιχεία στη φόρα, τα έχω αφήσει όλα» συμπλήρωσε.

Υποστηρίζει δε πως μπορεί να υπάρχουν και άλλα στοιχεία ακόμα και ναρκωτικά στο “Noor 1”. «Θέλουν να το εγκαταλείψουμε και να το πάρουν κάποιες ομάδες και να εξαφανίσουν κάποια στοιχεία. Το πλοίο είναι δεξαμενόπλοιο και έχει κρυφούς χώρους. Ίσως υπάρχουν ακόμη ναρκωτικά μέσα. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν ακόμη 700 κιλά», υποστήριξε.

Έρευνα και για τις αποκαλύψεις του μάρτυρα που βρέθηκε νεκρός στο Ντουμπάι

Στον Ανακριτή Διαφθοράς διαβιβάστηκαν από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Μαραγκάκη και ρεπορτάζ σχετικά με τις καταγγελίες του μάρτυρα Βασίλειου Γεωργιάδη ο οποίος έχασε τη ζωή του μυστηριωδώς λίγους μήνες μετά την ένορκη κατάθεση του στο προξενείο στο Ντουμπάι.

Όπως έγραψε το newsbreak.gr, κατονόμασε άμεσα εμπλεκόμενο στη μεταφορά των ναρκωτικών ναυτικό πράκτορα, αλλά και επιχειρηματία-ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας που «δάνεισε» χρήματα για τις επισκευές του «Noor 1».

Ο 10ος κατά σειρά νεκρός μάρτυρας στην υπόθεση του «Noor 1», είχε καταθέσει την 1η Δεκεμβρίου 2020 στο ελληνικό Προξενείο στο Ντουμπάι, κατονομάζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν έχουν κατηγορηθεί μέχρι σήμερα για την υπόθεση.

Ο Β. Γεωργιάδης κατονόμαζε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τα όσα καταγγέλλει. Είναι άγνωστο αν τους κάλεσε να καταθέσουν ο Ανακριτής ο οποίος έκλεισε τη δικογραφία ενάμιση μήνα μετά με «τυπικές κλήσεις» προκειμένου να αρχειοθετηθεί.

Όμως την αρχειοθέτηση «μπλόκαρε» ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ο οποίος ζήτησε να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση, αν και ο Ανακριτής διαφώνησε, επιμένοντας στην αρχειοθέτηση.

Τη διαφωνία Ανακριτή- Εισαγγελέα ήρε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά υπέρ του εισαγγελικού λειτουργού, διατάσσοντας τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης.

Ο νέος Ανακριτής κ.Καλτάκης μπορεί να εξετάσει τις καταγγελίες του μεσεγγυούχου Γιώργου Αντωνάτου και του μακαρίτη μάρτυρα Βασίλη Γεωργιάδη στο πλαίσιο της ανάκρισης για την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του στην υπόθεση του «Noor 1».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This