«Φοροτεχνικός» στην Πάτρα αδειάζει λογαριασμούς εργαζομένων στην εστίαση τάζοντας έκτακτο επίδομα λόγω Covid-19!

Ήδη τέσσερα άτομα έμειναν ταπί!

Must Read

Θύμα απατεώνα, ο οποίος τους εμφανίστηκε ως «φοροτεχνικός» και τους έταξε καταβολή έκτακτου επιδόματος λόγω κορωνοϊού, έπεσαν μέσα σε λίγα λεπτά τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι της εστίασης στην Πάτρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο δράστης, συστήνεται στο προσωπικό ως λογιστής του εκάστοτε ιδιοκτήτη και αφού ενημερώσει πως δικαιούνται έκτακτη οικονομική ενίσχυση ελέω πανδημίας, τους ζητά είτε αριθμούς τραπεζικών καρτών, είτε λογαριασμούς τραπέζης (iban) και τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης για να προχωρήσει στην καταβολή των ποσών που υποτίθεται ότι τους αντιστοιχούν. Στη συνέχεια «αδειάζει» τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ο απατεώνας, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής, κατάφερε να πείσει σε λιγότερο από ένα τέταρτο εργαζόμενους δύο καταστημάτων αρπάζοντας τους συνολικά 6.000 ευρώ! «Συνέβη σε προσωπικό δικό μου. Ζήτησε από δυο κοπέλες τους κωδικούς των τραπεζικών καρτών τους. Από τη μια πήρε 3.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη πρόλαβε και μπλόκαρε τον λογαριασμό της», αποκαλύπτει στο pelop.gr, ιδιοκτήτης καταστήματος, ο οποίος μάλιστα κάλεσε στον τηλεφωνικό αριθμό και συνομίλησε με τον δράστη.

τηλεφωνικη απατη

«Κατάλαβα πως είναι από ξένη χώρα, γιατί δεν μιλούσε 100% ελληνικά και μου έκανε εντύπωση πως την ”πάτησαν” τα παιδιά. Προφανώς, η απάτη έχει στηθεί μέσω ελληνικών τηλεφώνων. Προσπάθησα να τον παγιδεύσω κατά κάποιον τρόπο και στο τέλος της συνομιλίας που έχω καταγεγραμμένη, μου είπε ”έγινε παρεξήγηση”. Κατήγγειλα το περιστατικό στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Πατρών».

Από το σαββατοκύριακο, οπότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο «φοροτεχνικός», μέχρι και σήμερα, αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που δέχθηκαν ύποπτα τηλεφωνήματα και τουλάχιστον σε τέσσερις περιπτώσεις εξαπατήθηκαν υπάλληλοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This