Πορεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα «καμία άλλη δολοφονημένη»

Σχετικό δρώμενο πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος

Must Read

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιείται εδώ και λίγη ώρα, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και κεντρικό σύνθημα «καμία άλλη δολοφονημένη».

Οι συγκεντρωμένοι, γυναίκες και άνδρες, ξεκίνησαν γύρω στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου και πραγματοποιήθηκε σχετικό δρώμενο (πρώτες δύο φωτό), και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, υπό το… άγρυπνο βλέμμα των ΜΑΤ. Κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, φεμινιστικές οργανώσεις, φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Σε ένα από τα καλέσματα τους, οι οργανώσεις αναφέρουν ότι «διεκδικούν το δικαίωμα σε μια αξιοβίωτη ζωή με σεβασμό στην αξιοπρέπεια, στην αυτονομία, στον αυτοπροσδιορισμό και στην ελευθερία μας να αποφασίζουμε εμείς για τις εαυτές μας παντού: στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο, στον πολιτικό στίβο, στον συνδικαλισμό, στην τέχνη, στις προσωπικές σχέσεις».

Σημειώνεται ότι, με αφορμή την πορεία, η Τροχαία προχώρησε στο κλείσιμο της λεωφόρου Αμαλίας από το ύψος της λεωφόρου Συγγρού και της Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

  • Δείτε πλάνα από την πορεία:

  • Δείτε πλάνα από σχετικό δρώμενο στην πλατεία Κλαυθμώνος:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This