Με το μαχαίρι στο λαιμό, οι πολίτες ηλικίας 60+ «τρέχουν» να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό

Το πρόστιμο των 100 ευρώ για κάθε μήνα που παραμένουν ανεμβολίαστοι, εξανάγκασε ανθρώπους ευάλωτους λόγω ηλικίας να υποκύψουν στον στυγνό εκβιασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Must Read

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από ανεμβολίαστους, εμβολιασμένους και σύσσωμη την αντιπολίτευση για το άκρως τιμωρητικό και κατάφωρα εκβιαστικό μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών, υπό την απειλή, μάλιστα, προστίμου ύψους 100 ευρώ, σε περίπτωση άρνησής τους, τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στις συγκεκριμένες ηλικίες παρουσίασαν σήμερα κατακόρυφη αύξηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, μέσα σε λίγες ώρες κλείστηκαν περί τα 6.000 ραντεβού για την 1η δόση από πολίτες άνω των 60 ετών οι οποίοι δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, κάτι που σημαίνει πως, σε σύγκριση με τα μέχρι τώρα δεδομένα για το τελευταίο δεκαήμερο, όπου ο ημερήσιος μέσος όρος των ραντεβού 1ης δόσης για πολίτες αυτών των ηλικιών ήταν 2.600, ο αριθμός τους έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Δείτε επίσης:

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτοφανούς σκληρότητας αυτό μέτρο που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός αφορά περί τους 520.000 ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, ανθρώπους κατά βάση χαμηλοσυνταξιούχους, τούς οποίους, σαν να μην έφτανε που τόσο καιρό κοροϊδεύει με το σίριαλ των συντάξεων, πλέον τούς βάζει το μαχαίρι στο λαιμό με ένα νέο «χαράτσι» 100 ευρώ, «ξεζουμίζοντάς» τους όσο δεν πάει, καθώς είναι, σχεδόν, βέβαιο πως πολλοί είναι εκείνοι που θα αντισταθούν στον στυγνό εκβιασμό.

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:

Βαρύ το τίμημα για τους ανεμβολίαστους ηλικίας άνω των 60 ετών

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, έχοντας απόλυτη προτεραιότητα στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών. Βασική δε προϋπόθεση για να γλιτώσουν το ανακοινωθέν πρόστιμο, είναι να κλείσουν ραντεβού και να έχουν κάνει την 1η δόση του εμβολίου μέχρι την 16η Ιανουαρίου του 2022, καθώς από τις 17 του μήνα, όποιος από αυτούς δεν έχει καταγραφεί στο σύστημα ως εμβολιασμένος με την πρώτη δόση, θα τιμωρείται αυτόματα με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα που παραμένει ανεμβολίαστος.

Το συγκεκριμένο ποσό θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και θα κατευθύνεται σε ειδικό ταμείο χρηματοδότησης των νοσοκομείων. Επιπλέον, όπως επίσης ανακοινώθηκε σήμερα, οι εργαζόμενοι άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν με δικό τους κόστος δυο rapid tests την εβδομάδα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι άνω των 60 ετών θα πρέπει να ξοδεύουν κάθε μήνα:

  • Για τα 8 rapid test (κόστος από 5 ευρώ έως 10 ευρώ το καθένα) το ποσό των 40 ή 80 ευρώ.
  • Για το διοικητικό πρόστιμο, εξαιτίας του μη εμβολιασμού τους, 100 ευρώ.

Δηλαδή, ο κάθε ανεμβολίαστος εργαζόμενος άνω των 60 ετών θα πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα από 140 έως 180 ευρώ. Για τα 8 rapid test το χρόνο οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πληρώνουν από 480 έως 960 ευρώ. Σε συνδυασμό με το διοικητικό πρόστιμο, το -πραγματικά δυσβάσταχτο- κόστος που πρέπει να πληρώνουν οι εργαζόμενοι ηλικιωμένοι που δεν κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, είναι από 1.680 έως 2.160 ευρώ σε ετήσια βάση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κι όμως: Έγινε γκράφιτι στην Κωσταντινούπολη η εικόνα παίκτη της Φενέρμπαχτσε να χτυπά οπαδό!

Έγινε και αυτό στην Τουρκία! Γκράφιτι σε τοίχο στην Κωνσταντινούπολη έκαναν την εικόνα του ποδοσφαιριστή της Φενέρμπαχτσε, Μπράιτ Οσάγι-Σάμουελ,...

More Articles Like This