Ζαούτης για μετάλλαξη Όμικρον: «Θέμα ημερών να έρθει και στη χώρα μας!»

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το νέο στέλεχος

Must Read

Συναγερμό έχει προκαλέσει η ύπαρξη μιας νέας και ιδιάζουσας μετάλλαξης, η οποία έχει κινητοποιήσει διεθνώς τις χώρες ώστε να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα σενάρια.

Η μετάλλαξη Όμικρον δεν θα μπορούσε να μην αναστατώσει και την Ελλάδα. Ο φόβος της είναι έντονος και οι ανησυχίες των ειδικών πολλές. «Η μετάλλαξη Όμικρον δεν θα μπορούσε να μην έχει προκαλέσει ύψιστο συναγερμό και στον ΕΟΔΥ. Κανείς δεν πιστεύει πως δεν θα εντοπιστεί στην Ελλάδα. Το θέμα είναι το πότε… Άμεσα» είναι η απάντηση που δίνει ο Θεοκλής Ζαούτης για το χρονικό διάστημα άφιξής της στη χώρα μας.

Καταφτάνει και στη χώρα μας η μετάλλαξη Όμικρον

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σε συνέντευξή του αποκαλύπτει ότι, «η ιστορία μας έχει δείξει πως αυτές οι μεταλλάξεις πάνε παντού. Δεν μπορεί να σηκώνονται 30.000 αεροπλάνα κάθε μέρα παγκοσμίως και να μην έχουμε τη μετάλλαξη αυτή, το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν θα γίνει αυτό. Το ίδιο έγινε με τη Βρετανική και τη Δέλτα. Εντός ημερών θα έρθει κι εδώ η Όμικρον, όπως έγινε και με τη Δανία και την Αγγλία και τις άλλες χώρες», τονίζει ο κ. Ζαούτης.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν δεδομένα από τους διεθνείς οργανισμούς και την επιστημονική βιβλιογραφία, αφενός ούτε για την μεταδοτικότητα του νέου ιού, και αφετέρου για τη νοσηρότητα που ενδεχομένως αυτός προκαλεί.

Το πιο πιθανό είναι η μετάλλαξη Όμικρον να μην ακυρώνει εντελώς την προστατευτική δράση των εμβολίων, ενώ ενδέχεται και τα αντιικά φάρμακα αποδειχθούν ιδιαίτερα δραστικά απέναντί του.

Διαβάστε ακόμα:

Συναγερμός στην Ολλανδία: Έφτασαν τα 13 τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This