Ντέρμπι για τον νέο πρόεδρο των δικηγόρων της Αθήνας

Ο νικητής του πρώτου γύρου Βερβεσός θα αντιμετωπίσει τον Αναστασόπουλο, ο οποίος βγήκε σημαντικά ενισχυμένος σε σχέση με το 2017

Must Read

Ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα, διεκδικώντας την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι δύο υποψήφιοι πέρασαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου όπου ο Δημήτρης Βερβεσός έλαβε 3.580 σταυρούς (29,37%), ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 2.637 σταυρούς (21,63%), ενώ ακολούθησαν οι Αθανάσιος Καμπαγιάννης με 1.826 σταυρούς (14,98%), Μιχαήλ Καλαντζόπουλος με 1.210 σταυρούς (9,93%), Αλέξανδρος Μαντζούτσος με 1.141 σταυρούς (9,36%), Θέμης Σοφός με 623 σταυρούς (5,11%), Αγγελος Βρεττός με 597 σταυρούς (4,90%) και Χαράλαμπος Κονδύλης με 575 σταυρούς (4,72%).

Από τους 23.397 Αθηναίους δικηγόρους που είχαν δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν οι 12.788 (συμμετοχή 54,66%). Καταμετρήθηκαν 12.189 έγκυρα ψηφοδέλτια, 195 άκυρα και 404 λευκά.

Ο δεύτερος γύρος αναμένεται να εξελιχθεί σε ντέρμπι, με τον Δημήτρη Αναστασόπουλο να παρουσιάζει δυναμική, σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του 2017, καθώς τον ψήφισαν σχεδόν 800 περισσότεροι δικηγόροι. Σε γραπτή του δήλωση ευχαριστεί τους συναδέλφους του που τον στήριξαν στον πρώτο γύρο των εκλογών: «Για την πραγματική αλλαγή στον ΔΣΑ. Για διαφάνεια, θεσμική θωράκιση του επαγγέλματός μας, στήριξη των πιο αδύναμων συναδέλφων μας, ανάταξη του κύρους μας. Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν έναν ισχυρό δικηγορικό σύλλογο να συστρατευτούν μαζί μας για την τελική ανατροπή. Να ενώσουμε δυνάμεις για έναν ΔΣΑ που θα προστατεύει τα μέλη του, θα μάχεται για τα συμφέροντά τους και θα αποτελεί θεματοφύλακα των δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι σε κάθε εξουσία και αυθαιρεσία».

Ο κ. Αναστασόπουλος καλεί τον συνυποψήφιό του Δημήτρη Βερβεσό σε μια ανοικτή δημόσια συζήτηση, για την αναδιοργάνωση του συλλόγου, τη βελτίωση της καθημερινότητας και για τον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος του δικηγόρου.

Μιλώντας στην «Espresso» για το όραμά του για τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος δήλωσε: «Εχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε εξαρτήσεις και είμαστε διατεθειμένοι να “σπάσουμε αβγά”, όπου χρειάζεται. Θυμίζω ότι είμαστε οι μόνοι που δεν συνδιαλλαχτήκαμε με την παρούσα διοίκηση του ΔΣΑ, οι μόνοι που δεν παζαρέψαμε θέσεις και αξιώματα πίσω από κλειστές πόρτες. Επίσης, γιατί έχουμε αποδείξει με την πορεία μας τι μπορούμε να κάνουμε. Και, βεβαίως, πως λειτουργούμε μόνο για τον δικηγόρο και όχι για λογαριασμό κομμάτων και άλλων συμφερόντων. Σε αυτήν την κατεύθυνση, άλλωστε, είμαστε οι μόνοι που εμπράκτως υποστηρίξαμε το ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε κόμματα και μηχανισμοί να τεθούν εκτός εκλογικής διαδικασίας».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This