Οι ξενοδόχοι διαψεύδουν τον Κικίλια: Μετά βίας στο 50%-60% η πληρότητα για τις γιορτές!

Στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής εναποθέτουν, πλέον, τις ελπίδες τους οι ξενοδόχοι

Must Read

Μια ακόμη απόδειξη πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται «στον κόσμο της» αποτελεί η δήλωση του ο προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρη Τάσιου, σύμφωνα με την οποία η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων στις ορεινές περιοχές δεν ξεπερνά το 50% με 60%.

Καμία σχέση, δηλαδή, με διάφορα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπεραισιόδοξες προβλέψεις ενόψει Χριστουγέννων, καθώς ο κ. Τάσιος επισημαίνει πως τα στοιχεία που διαθέτει η ΠΟΞ από όλες τις ξενοδοχειακές ενώσεις της ανά την Ελλάδα, σχετικά με την πληρότητα στα αστικά ξενοδοχεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και των επαρχιακών πόλεων, είναι απογοητευτικά.

«Ταυτόχρονα, η μέση πληρότητα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πανελλαδικά –αν και έχουμε ήδη μπει στο Δεκέμβριο– δεν ξεπερνά ούτε το 50%-60%, με εξαίρεση ορισμένους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς και περιοχές που έχουν θεματικά πάρκα, που καταγράφουν λίγο υψηλότερη κινητικότητα», προσέθεσε ο ίδιος. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, υποστήριξε πρόσφατα ότι «η πληρότητα των δημοφιλών χειμερινών προορισμών για τα Χριστούγεννα είναι πάνω από 75%-80%».

Σε κάθε περίπτωση, οι ξενοδόχοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last-minute calls) και κρίνουν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει μπει σε καθεστώς lockdown, κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφή για τον τουρισμό, όπως εξήγησε ο κ. Τάσιος.

Το Airbnb δημιουργεί ψευδαισθήσεις τουριστικής ανάκαμψης

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον πρόεδρο της ΠΟΞ η χειμερινή περίοδος έχει διάρκεια 120 ημέρες και δεν αρκεί για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις μόνο ένα καλό 15νθήμερο, ώστε να καταφέρουν να καλύψουν τεράστιες ζημίες 18 μηνών.

Ο κ. Τάσιος υπενθύμισε, τέλος, ότι η τουριστική κίνηση αποτυπώνεται με βάση τα στοιχεία των νόμιμα αδειοδοτημένων επιχειρήσεων και έκανε λόγο για το απόλυτο «μπάχαλο» στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης και στα παράνομα καταλύματα, που, όπως τονίζει, θολώνει την πραγματική εικόνα και δημιουργεί ψευδαισθήσεις τουριστικής ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This