Τουρκικά ΜΜΕ: Η χωροφυλακή «ξεψάχνισε» το κινητό του Έλληνα αστυνομικού που συνελήφθη

Οι Τούρκοι λένε συνελήφθη με την κοπέλα του γιατί μπήκαν σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη στο χωριό Ντοϊράν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Must Read

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε Υπουργείο Εξωτερικών και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την πληροφορία ότι ένας Έλληνας αστυνομικός και η φίλη του συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία, ενώ φέρεται να έχει γίνει έλεγχος στα κινητά τηλέφωνα και των δύο, αλλά και στον εξοπλισμό του αστυνομικού, από τις τοπικές Αρχές.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο συλληφθείς είναι ο Μανώλης Βαλασούδης που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης (ΑΤ Φερών κατά ελληνικές πληροφορίες) και ο οποίος πήγε στην Αδριανούπολη με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, συνοδευόμενος από την κοπέλα του.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το τουρκικό πρακτορείο DHA (του ομίλου Demiroren που έχει στενούς δεσμούς με την οικογένεια Ερντογάν), το οποίο επικαλούνται όλα τα υπόλοιπα τουρκικά ΜΜΕ, ο Βαλασούδης, «ο οποίος ήρθε από την Ελλάδα στην Αδριανούπολη με την τουρίστρια φίλη του, συνελήφθη από τη χωροφυλακή με την αιτιολογία ότι εισήλθε σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη».

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ των Τούρκων: «Διαπιστώθηκε ότι ο Έλληνας, που ταξίδευε με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Ντοϊράν, που βρίσκεται κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οδηγήθηκε μαζί με την κοπέλα του στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάν. Στο πλαίσιο της έρευνας που κίνησε η Γενική Εισαγγελία της περιοχής, εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα και ο εξοπλισμός του Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας του. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη».

Μέσω του ελληνικού Προξενείου στην Αδριανούπολη, αλλά και αυτού της Κωνσταντινούπολης, η Ελλάδα προσπαθεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη, αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με το evros-news.gr το οικογενειακό του περιβάλλον του αστυνομικού υποστηρίζει ότι κρατείται για τελωνειακές παραβάσεις. Να σημειώσουμε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιωτικοί, για να περάσουν στην Τουρκία θα πρέπει να ζητήσει και να λάβει ειδική άδεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This