Ελεύθεροι ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν στην Τουρκία για κατασκοπεία!

Οι Τούρκοι είχαν συλλάβει το 2015 και τον πατέρα της 28χρονης!

Must Read

Ελεύθεροι αφέθηκαν, τελικά, από τις τουρκικές αρχές ο αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης και η 28χρονη σύντροφός του, Αθηνά Τζιάκα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Αδριανούπολη, με την κατηγορία της κατασκοπείας!

Ο αστυνομικός Μανώλη Βαλασούδης, ο οποίος υπηρετεί στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, και η Αθηνά Τζιάκα, η οποία εργάζεται στα διόδια της Εγνατίας οδού, της περιφέρειας Αλεξανδρούπολης, είχαν πάει για ψώνια στην Αδριανούπολη, περνώντας από το τελωνείο των Καστανιών και κάτω από άγνωστες συνθήκες, φέρονται να πέρασαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, όπου και συνελήφθησαν από άνδρες του τουρκικού στρατού. Όπως υποστήριξαν από λάθος του gps βρέθηκαν στην απαγορευμένη ζώνη και αμέσως οι τουρκικές αρχές τους πέρασαν χειροπέδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του  Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Ελεύθεροι αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη.

Οι Τούρκοι είχαν συλλάβει και τον πατέρα της Αθηνάς

Σύμφωνα  με πληροφορίες, στις 14 Μαϊου του 2015 και ο πατέρας της Αθηνάς Τζιάκα, Δημήτρης Τζιάκας, είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί από τις τουρκικές αρχές ότι δήθεν είχε εισέλθει παράνομα όντας ψαράς σε τουρκικά ύδατα.

Εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος και επιστρέφοντας στην Ελλάδα με το αλιευτικό του σκάφος του ασκήθηκε ποινική δίωξη εσφαλμένα από τις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές για παράνομη έξοδο από τη χώρα. Στη δίκη που ακολούθησε αθωώθηκε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This