Ρεσιτάλ επιστημονικών αναλύσεων από τους τηλε-γιατρούς!

Γενικώς και αορίστως καταθέτουν καθημερινά απόψεις και... προτάσεις!

Must Read

Μεταλλάξεις επί μεταλλάξεων, και ένας καθημερινός Γολγοθάς «στοιχειώνει» τα επιδημιολογικά δεδομένα που φαντάζουν δυσθεώρητα αναφορικά με την πανδημία και τα νέα στελέχη που εμφανίζονται συνεχώς. Τα επιστημονικά στοιχεία δεν είναι ακριβή, ωστόσο οι επιστήμονες στην Ελλάδα κάνουν καθημερινές εμφανίσεις στα τηλεοπτικά πάνελ δίνοντας τις δικές τους απόψεις και θεωρίες για τον ιό και την επικινδυνότητά του.

Παυλάκης: «Θα βλέπουμε 100 νεκρούς καθημερινά μέχρι το τέλος του χρόνου»

Στη λογική της συνεχούς κινδυνολογίας κινείται καθημερινά ο ιατρός-καθηγητής στον ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. «Ενδέχεται να βλέπουμε καθημερινά 100 νεκρούς κάθε μέρα μέχρι τις γιορτές. Μπορεί να φτάσουμε τους ακόμα και 21.000 νεκρούς, μέχρι το τέλος του χρόνου», λέει ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας ότι «θα έχουμε έξαρση στον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό θα κρατήσει μέχρι τα Χριστούγεννα ή το τέλος του χρόνου».

«Δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα», συμπληρώνει χαρακτηριστικά, ενώ όσο αφορά στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον δήλωσε ότι ο καθηγητής «έχουμε να κάνουμε με ένα πάρα πολύ μεταδοτικό στέλεχος, ενώ είμαστε περίπου στο επίπεδο του ιού της ιλαράς που είναι αερομεταδιδόμενο».

Παράλληλα, ο καθηγητής επισήμανε πως ό,τι ανέφεραν οι επιστήμονες για την μετάλλαξη Δέλτα, ισχύει 2 ή 3 φορές παραπάνω για την Όμικρον. «Όπου υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων, θα σημειώνεται διασπορά του ιού, ακόμα και σε εμβολιασμένους», πρόσθεσε.

Σχετικά με την αναμνηστική δόση, υπογράμμισε ότι καινούργιος εμβολιασμός προσθέτει στο επίπεδο των αντισωμάτων, ειδικά ο 2ος και ο 3ος. Ανέφερε δε ότι άτομα όπως οι ανοσοκατασταλμένοι θα χρειαστούν ακόμα και 4η δόση εμβολίου, καθώς ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός τους προσθέτει παραπάνω ανοσία.

Τζανάκης: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να ξεκινά από 50 ετών και άνω»

Ζοφερές είναι και οι εκτιμήσεις του Νίκου Τζανάκη, ο οποίος δεν παραλείπει συνεχώς να κάνει προτάσεις… «Θα φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα τους 750 διασωληνωμένους και προς το τέλος του μήνα θα δούμε τους θανάτους να μειώνονται κλιμακωτά», λέει χαρακτηριστικά ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, ενώ απορρίπτει αναφορές και φήμες ότι υπάρχει μεγάλη θνησιμότητα μεταξύ των εμβολιασμένων πολιτών, ο κ. Τζανάκης είπε πως το 90% όσων πεθαίνουν είναι ανεμβολίαστοι.

«Εάν το εμβόλιο δεν επιδρούσε να μειώσει την θνησιμότητα, οι θάνατοι θα ήταν όλοι σε εμβολιασμένους, ενώ τώρα, το 20% του πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστο “δίνει” το 90% των ημερήσιων θανάτων, ενώ τα 8 εκατομμύρια εμβολιασμένοι “δίνουν” το 10% των θανάτων, γεγονός που δείχνει την σημασία και την προστασία των εμβολίων» δηλώνει ο κ. Τζανάκης.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι να δούμε ότι τα κρούσματα έχουν επιπεδωθεί, έχουμε τις τελευταίες ημέρες μείωση κατά περίπου 500 κρούσματα λιγότερα την ημέρα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Θα φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα τους 750 διασωληνωμένους και προς το τέλος του μήνα θα δούμε τους θανάτους να μειώνονται κλιμακωτά και να είναι γύρω στους 80-70, εκτός αν η κινητικότητα του πληθυσμού φέρει άλλα δεδομένα», επεσήμανε ο κ. Τζανάκης.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας είπε ακόμη πως «έχουμε μια γκάμα μέτρων που αν τα τηρήσουμε σωστά θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων», ωστόσο είπε πως «ίσως σε κάποιες “κόκκινες” περιοχές να χρειάζονται μέτρα τοπικού χαρακτήρα, ενώ τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες από 50 ετών και άνω σε πρώτη φάση “και μετά να γίνει διαβάθμιση για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τα 40 και πάνω και μετά από 18 και πάνω».

Διαβάστε ακόμα:

Στο «μυαλό» του Κυριάκου Μητσοτάκη: Χριστούγεννα χωρίς μέτρα ή… ;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This