«Ένοχη η μάνα, αθώα η κόρη», η εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του 49χρονου στον Εύοσμο

Η εισαγγελέας της έδρας είπε ότι η 19χρονη δεν είχε κανένα κίνητρο να σκοτώσει τον πατέρα της.

Must Read

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δήμητρα Τσιαρδακλή ζήτησε την ενοχή της 46χρονης για ανθρωποκτονία του πρώην συζύγου της από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και την αθώωση της 19χρονης κόρη της, από την πράξη που της αποδίδεται (ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού), για την υπόθεση της δολοφονίας το 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2020.

Το θύμα είχε βρεθεί κατακρεουργημένο στο κρεβάτι του, φέροντας 17 θανατηφόρες μαχαιριές στον λαιμό και άλλες τέσσερις μαχαιριές στο πρόσωπο. Την ώρα του εγκλήματος, ο 49χρονος κοιμόταν, ενώ στον οργανισμό του ανιχνεύθηκαν ουσίες.

Δείτε επίσης: Ανατροπή! Ένοχες μάνα και κόρη για τη δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο

Η Εισαγγελέας της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης απέρριψε στο σύνολό τους, τους υπερασπιστικούς της ισχυρισμούς- μεταξύ αυτών τα περί υποτιθέμενης σεξουαλικής κακοποίησης που φέρεται να υφίστατο η θυγατέρα της από το θύμα. «Είχε και κίνητρο, και δύναμη να σκοτώσει τον άνδρα, αλλά και να επιρρίψει στη συνέχεια την ευθύνη στο παιδί της», ανέφερε για την κατηγορούμενη μητέρα.

Εντόπισε δε, σωρεία αντιφάσεων της 46χρονης τόσο κατά την ανακριτική της απολογία όσο και κατά την απολογία της στο δικαστήριο, τονίζοντας ότι τα όσα είπε ήταν για να απομειώσει τη συμμετοχή της στην τέλεση του εγκλήματος.

Αναφερόμενη στο κίνητρό της, είπε ότι αυτό ήταν οι «κάκιστες σχέσεις με τον σύζυγό της». Επρόκειτο για «σχέση μίσους», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας πάντως τη «δίχως αμφιβολία» κακοποιητική συμπεριφορά που υπέστη τα προηγούμενα χρόνια από τον πρώην άνδρα της.

«Η 19χρονη δεν είχε κανένα κίνητρο»

Όσον αφορά τη 19χρονη, η εισαγγελέας είπε ότι δεν είχε κανένα κίνητρο να τελέσει τη δολοφονία, απορρίπτοντας ακόμη και τον ισχυρισμό της πολιτικής αγωγής, ότι στόχευε στα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα της: «Δεν αντέχει στη λογική ένα παιδί χωρίς κανένα άλλο κίνητρο να σκοτώσει τον πατέρα του για να πάρει την κληρονομιά, την οποία ούτως ή άλλως αποποιήθηκε».

Η εισαγγελέας περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες που βίωνε η 19χρονη εξαιτίας των εντάσεων και των καθημερινών καβγάδων ανάμεσα στους γονείς της και σε αυτές τις συνθήκες, η συμμετοχή της στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα ακολουθούσαν μία εβδομάδα μετά την τέλεση του εγκλήματος ήταν «όνειρο ζωής και σημαντικό γεγονός για να ξεφύγει από αυτή την παθολογική κατάσταση», όπως ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, υπερθεματίζοντας στο θέμα της έλλειψης κινήτρου.

Τεκμηριώνοντας την άποψή της ότι ουδέποτε υπέστη βιασμό από τον πατέρα της, η ίδια ανέφερε τα εξής: «Τα παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης περιγράφουν με σαφήνεια και ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά. Εδώ βλέπουμε ένα παιδί να χρησιμοποιεί όρους, όπως ασέλγεια, αλλά καθόλου πραγματικά περιστατικά, ενώ κι ο υποτιθέμενος χρόνος τέλεσης αυτών των ενεργειών δεν μπορεί να είναι αληθής, αφού κατά το επίμαχο διάστημα δεν ζούσε στην οικία του πατέρα της (σ.σ. είχαν φύγει για κάποιο διάστημα, πριν επιστρέψουν αργότερα στην οικογενειακή στέγη)».

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This