Επιτελικό μπάχαλο, τώρα και στους εμβολιασμούς!

Στην Ελασσόνα δεν υπάρχουν εμβόλια, ενώ 16.000 άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα περιμένουν εδώ και έναν... χρόνο για την πρώτη δόση

Must Read

Από χτυπητές αδυναμίες πάσχει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και αυτό είναι πλέον εμφανές. Τα εμβόλια για τα παιδιά δεν επαρκούν, οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί έχουν μείνει πίσω λόγω… τεχνικών σφαλμάτων, ενώ στην Ελασσόνα οι κάτοικοι δεν βρήκαν εμβόλια για να εμβολιαστούν! Με λίγα λόγια, ακόμα και στον εμβολιασμό επικρατεί επιτελικό μπάχαλο!

Πάνω από 16.000 άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας περιμένουν εδώ και έναν χρόνο να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, έχουν υποβληθεί 48.760 αιτήσεις και έχουν εμβολιαστεί μόλις 32.500, δηλαδή περίπου το 67%. Οι αιτήσεις αυτές αφορούν τον κατ’ οίκον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων (κατάκοιτοι, ασθενείς με Αλτσχάιμερ, σκλήρυνση κατά πλάκας, κ.ά.), οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα επειδή υπήρξε… τεχνικό σφάλμα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Πέραν των καθυστερήσεων, όμως, υπάρχουν και προβλήματα με την επάρκεια των εμβολίων. Ενδεικτικά είναι όσα συνέβησαν στο Λιβάδι Ελασσόνας, όπου μετέβη κινητή μονάδα εμβολιασμού. Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν πολύ μεγάλη, καθώς 239 άτομα έσπευσαν να εμβολιαστούν, περιμένοντας υπομονετικά κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες. Κάποιοι, μάλιστα, αντιμετώπιζαν και προβλήματα υγείας, όπως ένας άντρας με οξυγόνο, ενώ άλλοι ήταν υπερήλικες. Ωστόσο, οι κάτοικοι διαπίστωσαν με έκπληξη και αγανάκτηση πως η μονάδα διέθετε μόλις… 120 εμβόλια, δηλαδή για τους μισούς απ’ όσους περίμεναν επί ώρες στο κρύο!

Μόλις 60.000 δόσεις για τα εμβόλια των παιδιών

Προβλήματα, όμως, υπάρχουν και στα εμβόλια των παιδιών, καθώς φαίνεται πως οι υπάρχουσες δόσεις δεν επαρκούν. Πάνω από 29.000 παιδιά έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, την ώρα που η χώρα διαθέτει μόλις… 60.000 δόσεις! «Θα ανοίξουμε περισσότερα ραντεβού αρχές Ιανουαρίου, ώστε να έχει αποκτηθεί ένα ικανό απόθεμα εμβολίων», παραδέχθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες παιδιάτρους «να μας βοηθήσουν από τις αρχές Ιανουαρίου», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να απλοποιηθεί η διαδικασία του εφοδιασμού.

Oλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ανάγκη ανάπτυξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας, που θα καλύπτει άμεσα τα κενά τα οποία δημιουργούνται σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Σημειώνεται πως το ποσοστό εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό παραμένει πολύ χαμηλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή μόλις 64,7%. Για αυτή την αποτυχία, όσο και αν η κυβέρνηση κρύβεται, φέρει μεγάλες ευθύνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This