Καρκινοπαθείς περιμένουν πέντε μήνες για ένα χειρουργείο!

Must Read

Τεράστια είναι η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ο χρόνος αναμονής για ένα
χειρουργείο ή για μια διαγνωστική εξέταση για αυτούς που δεν έχουν κορωνοϊό μπορεί να
είναι ακόμα και έξι μήνες!

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει ο ακτινολόγος, επιμελητής Α’ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος τόνισε: «Είναι τραγική η κατάσταση για τους καρκινοπαθείς – τουλάχιστον πέντε μήνες καθυστερεί το χειρουργείο τους! Σε όλη τη χώρα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, των οποίων ακυρώνονται ή αναβάλλονται τα χειρουργεία ή οι διαγνωστικές εξετάσεις».

Και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη μοίρα βρίσκονται οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι στο παρελθόν
περίμεναν λίγες εβδομάδες προκειμένου να χειρουργηθούν και τώρα περιμένουν πέντε και έξι μήνες, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη αντιμετώπισης αυτών των περιστατικών από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος συνδράμει μόνο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, που προσέρχονται στις εφημερίες των νοσοκομείων. Επίσης, τεράστια είναι η αναμονή και για διαγνωστικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ζωτικής σημασίας έγκαιρη διάγνωση σοβαρών παθήσεων, όπως, για παράδειγμα, του καρκίνου».

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι οι καρκινοπαθείς σχεδόν καθημερινά επικοινωνούν με τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να μάθουν πότε θα υποβληθούν σε εγχείρηση, η οποία θα είναι σωτήρια για τη ζωή τους, αλλά δεν μπορούν να βρεθούν… ημερομηνίες! Απίστευτο! Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην εφημερία του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», που ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Οπως είπε, οι εισαγωγές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 550, προσθέτοντας ωστόσο
πως η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο δεκαπενθήμερο. Ο αριθμός των ασθενών Covid στο συγκεκριμένο νοσοκομείο σχεδόν επταπλασιάστηκε σε σχέση με τις αρχές Νοεμβρίου, όταν οι νοσηλείες ήταν περίπου 20-25 στις απλές κλίνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This