Εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών: Πολυδιαφημισμένοι αλλά χωρίς… εμβόλια!

Ποιοι είναι οι παρενέργειες

Must Read

Άνοιξαν οι πλατφόρμες, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, αλλά η κυβέρνηση πάλι τα… μπέρδεψε στους υπολογισμούς καθώς τα εμβόλια τελείωσαν σε μόλις λίγα 24ωρα! Τα εμβόλια εξαντλήθηκαν και η νέα παραλαβή αναμένεται από τις 3 Ιανουαρίου του νέου έτους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 4 με 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα νέα ραντεβού.

Συγκεκριμένα, στις 3 Ιανουαρίου θα φτάσει στην Ελλάδα η πρώτη μεγάλη παραλαβή εμβολίων έναντι του κορωνοϊού των εταιρειών Pfizer/BioNTec για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και στις 4 με 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν νέα χιλιάδες νέα ραντεβού, όπως έχει δηλώσει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι εμβολιασμοί παιδιών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, ξεκίνησαν στις 15 Δεκεμβρίου με τις πρώτες 60.000 δόσεις ενώ έως το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου είχαν κλειστεί 31.000 ραντεβού. Λίγες ώρες μετά, τα ραντεβού εξαντλήθηκαν.

Το εμβόλιο που γίνεται στα παιδιά, περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων και το σχήμα που εφαρμόζεται είναι δύο δόσεων με μεσοδιάστημα 21 ημέρες. Στην την περίπτωση, δε, που ένα παιδί έχει νοσήσει, το εμβόλιο χορηγείται μετά από τρεις μήνες.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία: στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Μαζάνης: «20 φορές λιγότερες οι παρενέργειες στα παιδιά»

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, Σπύρο Μαζάνη, «το ευχάριστο είναι ότι αυτές τις ημέρες το CDC ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα των παρενεργειών των εμβολίων στα παιδιά και είναι 20 φορές μικρότερες από αυτές που εμφανίζονται σε παιδιά από 12 ετών και άνω και στους ενήλικες».

Επιπλέον, ο κ. Μαζάνης ανέφερε ότι οι ανησυχίες των γονιών έχουν επικεντρωθεί στις μυοκαρδίτιδες, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως στα παιδιά 5 έως 12 ετών είναι ένα περιστατικό στο 1 εκατομμύριο.

Ως προς την Όμικρον ισχύει ότι και στους ενήλικες. «Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα αποτελέσματα, ωστόσο όσα δείχνουν πως η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία για το πόσο βαριά είναι αυτή η μετάλλαξη» ανέφερε ο κ. Μαζάνης.

Διαβάστε ακόμα:

«Ανοιχτά όλα» λέει τώρα ο Θάνος Πλεύρης – Έρχονται υποχρεωτικά τεστ σε όλους;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This