«Ανοιχτά όλα» λέει τώρα ο Θάνος Πλεύρης – Έρχονται υποχρεωτικά τεστ σε όλους;

Τι θα ισχύσει την περίοδο των εορτών για εμβολιασμένους και μη

Must Read

Καμία διάκριση δεν κάνει πλέον η κυβέρνηση σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υποβληθούν όλοι σε μαζικό τεστ. Άλλωστε, τόσο οι εμβολιασμένοι όσοι και οι ανεμβολίαστοι είναι κοινά και επιστημονικά παραδεκτό ότι και νοσούν και μεταδίδουν.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι «πιλότος» για την Πρωτοχρονιά. «Θα δείξει αν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα» είπε με νόημα.

Όλοι για… τεστ!

«Αυτό που εξετάζουμε είναι ότι κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπάρξει ένα τεστ συνολικά όλου του πληθυσμού, υπό την έννοια να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αυτός είναι ο προβληματισμός μας, όταν είναι να ειπωθούν οι αποφάσεις, θα ειπωθούν», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Αναφορικά με το τι θα συμβεί τις γιορτές, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι για τις γιορτές προς το παρόν θα ισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. «Θα κάνουμε και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις να επιβάλλουμε περιορισμούς που παραπέμπουν σε lockdown» είπε χαρακτηριστικά.

Για την ανησυχία που επικρατεί λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, τόνισε ότι στην Ελλάδα το στέλεχος δεν έχει τη δυναμική που παρουσιάζει στον υπόλοιπο κόσμο, εκτιμώντας όμως ότι θα απασχολήσει πολύ έντονα τη χώρα μας τον Ιανουάριο και για αυτόν τον λόγο, δοκιμάζονται όπως είπε έκτακτα σχέδια. «Καθημερινά έχουμε μια πτώση στα κρούσματα, γεγονός που μας δείχνει ότι ακόμα κι αν κρύβεται η Όμικρον πίσω από την Δέλτα, δεν έχει την ίδια δυναμική με το εξωτερικό. Κάθε χώρα έχει τα μοντέλα της, αυτή τη στιγμή το κύμα είναι έντονο σε πολλές χώρες. Εμείς τώρα έχουμε μια αποκλιμάκωση του 4ου κύματος, περιμένοντας την έλευση του 5ου κύματος που θα οφείλεται στην Όμικρον. Ανησυχούμε για ενδεχόμενη φρενήρη διασπορά», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να εξετάσει αν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα μέσα στις γιορτές, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα για εμβολιασμένους ενόψει εορτών;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This