Ξέφραγο αμπέλι… Καταγγελία καθηγητή του ΕΜΠ: Κανένας έλεγχος σε αεροπλάνα και αεροδρόμιο!

«Επιτελικό κράτος για γέλια και για κλάματα»

Must Read

Ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής στο ΕΜΠ και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος, με ανάρτησή του στο facebook κατήγγειλε την παντελή έλλειψη ελέγχου των αεροπορικών ταξιδιωτών (για πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ), τόσο από μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία, όσο και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τον κ. Μπελαβίλα, ο οποίος είναι τριπλοεμβιλιασμένος και ταξίδεψε τη Δευτέρα από το Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης προς Αθήνα, αφού πέρασε έναν… Γολγοθά για να βρει και υποβληθεί σε rapid test 24 ωρών, το οποίο σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Κυβέρνησης χρειάζονται (ή μοριακό τεστ) όσοι θέλουν να μπουν στη χώρα μας, τελικά αποδείχθηκε ότι… τζάμπα ο κόπος!

«Πρωί-πρωί Δευτέρας με την ψυχή στο στόμα κάναμε το rapid τεστ, πήραμε επίσημα αποτελέσματα σε λίγη ώρα, σκάσαμε ένα σωρό χρήματα και ξεκινήσαμε ήρεμοι το ταξίδι μας εφοδιασμένοι με όλα τα πιστοποιητικά. Δεν μας τα ζήτησε κανείς πουθενά, ούτε από εμάς ούτε από τους εκατοντάδες συνταξιδιώτες μας που ταξιδεύαμε μαζί. Ούτε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία με την οποία ταξιδεύαμε, η Lufthansa ούτε οι κρατικοί υπάλληλοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα. Και εμείς νοιώσαμε για άλλη μια φορά ηλίθιοι!» έγραψε χαρακτηριστικά για το πώς εξελίχθηκε το ταξίδι του προς την Ελλάδα.

Και κατάληξε με το πλέον αυτονόητο, το οποίο σε αυτή τη χώρα έχει εξαφανιστεί ως έννοια: «Χθες θα μπορούσα να περάσω με συμπτώματα covid-19 όλους τους ελέγχους, να τον μεταδώσω σε ένα αεροπλάνο airbus με καμιά διακοσαριά επιβάτες και να φτάσω στην Αθήνα ανενόχλητος για να συνεχίσω να μεταδίδω σήμερα με την άνεση μου τον ιό στους φοιτητές μου στους οποίους με βάση την κυβερνητική εντολή κάνω μάθημα σε ‘αμφιθέατρα με τη μέγιστη χωρητικότητα’, δηλαδή εκατόν πενήντα ατόμων. Επιτελικό κράτος για γέλια και για κλάματα».

Αλλά κατά τα άλλα φωνασκούν οι κυβερνώντες και οι τηλεοπτικοί επιστήμονες-μαϊντανοί για τη διασπορά και την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, αφήνοντας τις πύλες εισόδου της χώρας στο έλεος του Θεού…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This