Στέλιος Λουκίδης για μετάλλαξη Όμικρον: Τα rapid tests την «πιάνουν», τα μονοκλωνικά όχι!

Τα δωρεάν self tests είναι προληπτικό μέτρο, τα πιο αξιόπιστα τεστ παραμένουν τα μοριακά

Must Read

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης, όσον αφορά τη «δράση» των rapid tests απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον, διευκρινίζοντας ότι «όλες οι περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας, είχαν εντοπιστεί αρχικά σε rapid test», σημειώνοντας, παράλληλα, πως, εκτός απο ένα, τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν την «πιάνουν»!

Ειδικότερα, σε σημερινές δηλώσεις του σε Ρ/Σ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον, τα rapid tests, αλλά και τα self tests που ανακοινώθηκε πως θα διατεθούν στους πολίτες ενόψει εορτών, τονίζοντας ότι τα self tests που θα δοθούν στους Έλληνες τις γιορτές είναι «προληπτικό μέτρο», ενώ εξήγησε πως τα πιο αξιόπιστα τεστ παραμένουν τα μοριακά. Στο ερώτημα εάν εντοπίζεται μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού από τα rapid tests, απάντησε ότι όλες οι περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας, είχαν εντοπιστεί αρχικά σε rapid test.

Ο κ. Λουκίδης απεύθυνε έκκληση στους πολίτες που έχουν συμπτώματα να μην βγαίνουν από το σπίτι τους, ούτε να πάνε σε ρεβεγιόν την εορταστική περίοδο. «Όταν έχεις συμπτώματα προσπαθείς να προστατέψεις τον διπλανό σου», δήλωσε.

Τα μονοκλωνικά χρειάζονται αναπροσαρμογή!

Μιλώντας δε για τα φάρμακα με τα μονοκλωνικά αντισώματα εξήγησε πως όλα, εκτός από ένα, δείχνουν να μη λειτουργούν στην συγκεκριμένη μετάλλαξη και χρειάζονται αναπροσαρμογή.

Κλείνοντας συνέστησε τα διαθέσιμα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων να χορηγηθούν τώρα σε ασθενείς, πριν επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας και εξήγησε πως πλέον γίνεται καλύτερη οξυγονοθεραπεία στη χώρα μας σε σχέση με το προηγούμενο κύμα της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This