Ζητούνται ουσιαστικές απαντήσεις και ξεκάθαρες εξηγήσεις για την τραγωδία δίχως τέλος

Από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα θρήνησε 6.399 ανθρώπους

Must Read

Έσπασε το «μαύρο» φράγμα των 20.000 θανάτων… Το ημερολόγιο έδειχνε 21 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα, όταν ο ΕΟΔΥ έκανε γνωστό πως άλλοι 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανάτων να σκαρφαλώσει στους 20.055.

Ως ένδειξη σεβασμού σε αυτούς τους ανθρώπους που απεβίωσαν και στις οικογένειες που άφησαν πίσω, έστω για σήμερα, ας κυριαρχήσει η σιωπή. Έστω για αυτό το 24ωρο ας μην ακουστεί από κυβερνητικά χείλη η συνήθης θριαμβολογία περί επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας και ας μη χρησιμοποιηθεί ο θρήνος ως μέσο για έναν ακόμη «σκυλοκαβγά».

Ο λαός αναζητά ουσιαστικές απαντήσεις και ξεκάθαρες εξηγήσεις, πρώτον, για το αν αυτή η παρατεταμένη τραγωδία που «τσακίζει» την κοινωνία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και, δεύτερον, για το ποιος φέρει την ευθύνη για αυτή την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας. Για να κατανοήσει κάποιος την έκταση της τραγωδίας που έχει συντελεστεί τους τελευταίους πέντε μήνες αρκεί να δει τη ραγδαία αύξηση των θανάτων από τον κορωνοϊό από τον Οκτώβριο ως σήμερα.

30 Ιουνίου: 12.706 θάνατοι

30 Ιουλίου: 12.948 θάνατοι

30 Αυγούστου: 13.656 θάνατοι

30 Σεπτεμβρίου: 14.828 θάνατοι

30 Οκτωβρίου: 15.894 θάνατοι

30 Νοεμβρίου: 18.157 θάνατοι

21 Δεκεμβρίου: 20.055 θάνατοι

Τα στοιχεία αυτά είναι ανατριχιαστικά και αποδεικνύουν με τον πιο ωμό τρόπο πως η διαχείριση της πανδημίας στη χώρα δεν ήταν μόνο καταστροφική, αλλά και εγκληματική. Από τις 30 Αυγούστου ως χθες, 21 Δεκεμβρίου 2021, η χώρα θρήνησε 6.399 ανθρώπους, ενώ μόνο τον μήνα Δεκέμβριο είχε περίπου 1.898 θανάτους.

Για αυτό το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού κάποιοι οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να απαντήσουν χωρίς υπεκφυγές γιατί η Ελλάδα πλήρωσε τόσο βαρύ φόρο αίματος, όταν όλη η υπόλοιπη Δύση έχει καταφέρει να τον περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στην πραγματικότητα, από τις 29 Οκτωβρίου η χώρα μας είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Το εντυπωσιακό είναι πως, από την 1η Νοεμβρίου, η ψαλίδα ανοίγει με τρομακτικό ρυθμό, και κάπως έτσι φτάσαμε χθες η Ελλάδα να έχει 8,69 θανάτους ανά εκατομμύριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση 4,50, οι Ηνωμένες Πολιτείες 3,68 και το Ηνωμένο Βασίλειο 1,65.

Δυστυχώς, η τεράστια θνησιμότητα που παρουσιάζει η χώρα συνδέεται άρρηκτα με την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η νοσηλεία των ασθενών στα γονατισμένα δημόσια νοσοκομεία έχει μετατραπεί σε «αχίλλειο πτέρνα» στη μάχη κατά της πανδημίας.

Η πραγματικότητα αυτή βαραίνει την κυβέρνηση, η οποία έχει αδιαφορήσει επιδεικτικά για την ενίσχυση του ΕΣΥ, και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προτίμησε να μείνει πιστός στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων, παρά να προσλάβει γιατρούς και να ρίξει κεφάλαια στο Σύστημα Υγείας.

Πλέον, η διαπίστωση αυτή έχει και τη βούλα της επιστημονικής μελέτης των Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα, οι οποίοι απέδειξαν πως η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού στοίχισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε ακόμα:

Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη Όμικρον θα επιβάλλει νέο σκληρό lockdown – Παυλάκης: Έρχεται «τσουνάμι»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This